news

Iranul anunta o mare victorie, a devenit putere spatiala. Si-a amplasat primul satelit militar. Reactia SUA

Garda Revolutionara din Iran a anuntat miercuri ca a lansat pe orbita cu succes primul satelit militar al tarii intr-o perioada in care relatiile cu Statele Unite sunt tot mai tensionate datorita programelor nucleare si de dezvoltare a rachetelor balistice de catre regimul de la Teheran, anunta Reuters.

Oficialii americani au declarat ca se tem ca tehnologia balistica de raza lunga folosita pentru a lansa satelitul in orbita ar putea fi folosita pentru a lansa focoase nucleare iar Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat ca Teheranul trebuie tras la raspundere pentru lansare.

Autoritatile iraniene au negat acuzatiile Statelor Unite afirmand ca nu au urmarit niciodata dezvoltarea de arme nucleare.

„Primul satelit militar Iranian, Noor, a fost lansat in aceasta dimineata din desertul central din Iran. Lansarea a fost reusita iar satelitul a ajuns in orbita”, a anuntat televiziunea de stat iraniana.

Satelitul denumit „Noor”, semnificand „Lumina”, orbiteaza la 425 de kilometri deasupra suprafetei Pamantului, a mai afirmat aceeasi sursa.

Mai devreme in cursul zilei, presedintele american Donald Trump a anuntat miercuri ca a dat ordine sa fie distrusa orice ambarcatiune iraniana care se apropie periculos de navele americane din Golf, dupa ce in urma cu o saptamana, Pentagonul a acuzat Teheranul de „manevre periculoase” pe mare.

Potrivit Washingtonului, 11 barci de viteza ale Garzilor Revolutionare au traversat in mod repetat, cu viteza foarte mare si foarte aproape de pupa navelor americane care patrulau in Golf.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: satelit iran

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

40 de minute ago

Germania: Culisele tentativei de lovitura de stat a miscarii „Reichsburger”. Procesul a inceput, sunt implicati un print, un judecator, o rusoaica si alti 20 de suspecti

Presupusii lideri ai unui complot de extrema pentru rasturnarea guvernului german au fost adusi in…

48 de minute ago

Schimbare de pozitie: Germania va sustine planul SUA de a folosi activele rusesti pentru a finanta Ucraina

Oficialii germani sunt pe cale sa sustina planul SUA de a folosi viitoarele venituri din…

17 minute ago

Budapesta ataca din nou: „Strategia europeana si americana privind Ucraina a esuat complet. Este Rusia in genunchi din punct de vedere economic?”

Strategia elaborata de Europa si SUA cu privire la conflictul ucrainean a esuat complet, a…

59 de minute ago