Iranul arunca in aer intregul Orient Mijlociu. A infiintat o „Armata de Eliberare” care va actiona in „tarile ARABE”

externe

Iranul anunta ca a infiintat o „Armata de Eliberare” ale carei unitati vor fi amplasate in tarile arabe, informeaza Al Jazeera. Unitatile sunt formate din musulmani siiti, care sunt majoritari in Iran.

In prezent, Iranul este implicat in mai multe conflicte regionale dintre siiti si suniti, cum ar fi cele din Siria si Yemen.

Comandantul Garzilor Revolutionare Islamice din Iran, Mohammad Ali Al Falaki, a declarat intr-un interviu, publicat vineri, ca tara sa lupta in trei razboaie: Irak, Siria si Yemen.

In acest moment nu se stie cat de mare va fi aceasta „Armata de Eliberare”. „Fortele care apartin acestei armate nu sunt doar iraniene. In orice zona in care exista un conflict, noi vom organiza si aproviziona fortele oamenilor din zona”, a explicat Falaki.

In luna ianuarie, Al Jazeera a anuntat ca Iran recruteaza zeci de mii de afgani siiti pe care urmarea sa-i implice in razboiul din Siria de partea fortelor presedintelui Bashar al-Assad.

Iranul se afla in aceste momente intr-un conflict dur cu Arabia Saudita, tara majoritar sunita, pe care o acuza ca ii opreseaza pe musulmanii siiti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: