Iranul se joaca cu focul. Au incercat sa faca pe vitejii in fata fortelor SUA, insa s-au trezit cu o racheta

externe

O nava de razboi americana a lansat o racheta de avertizare in directia unui vas apartinand Gardienilor Revolutiei din Iran care se apropiase periculos de pozitia sa, in apele Golfului Persic, a indicat miercuri un purtator de cuvant militar american citat de AFP, informeaza Agerpres.

Distrugatorul USS Mahan „a avut o interactiune neprofesionala” luni cu o nava a Gardienilor Revolutiei in timp ce traversa apele internationale in Golf, a mentionat locotenentul Rick Chernitzer, precizand ca nu a fost primul incident de acest gen.

Nava iraniana a ajuns la circa 1.000 de metri de UUS Mahan, care a lansat initial mesaje de avertizare si apoi o racheta de semnalizare. In cele din urma, nava iraniana s-a indepartat, a relatat purtatorul de cuvant militar american.

La inceputul lui martie, Pentagonul a criticat comportamentul „neprofesional” al navelor militare iraniene, dupa o serie de incidente survenite in stramtoarea strategica Ormuz. Washingtonul denunta de altfel cu regularitate „hartuirea” navelor sale de catre cele iraniene. Tensiunile dintre Washington si Teheran s-au intensificat dupa instalarea la Casa Alba a noului presedinte american Donald Trump, in ianuarie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: