Iranul, prima reactie oficiala la atacul asupra lui Salman Rushdie: „Negam categoric orice legatura. Doar Salman Rushdie si sustinatorii sai merita sa fie blamati si chiar condamnati”

externe

Iranul a negat „categoric” luni orice legatura cu atacatorul care l-a injunghiat pe Salman Rushdie, autorul romanului „Versete satanice”, la o conferinta organizata vineri in nordul Statelor Unite, informeaza France Presse si Reuters, citate de Agerpres.

„Negam categoric” orice legatura intre agresor si Iran si „nimeni nu are dreptul sa acuze Republica Islamica Iran”, a declarat Nasser Kanaani, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, in prima reactie oficiala a Teheranului la atacul impotriva scriitorului britanic.

„In acest atac, doar Salman Rushdie si sustinatorii sai merita sa fie blamati si chiar condamnati”, a subliniat el, in timpul conferintei de presa saptamanale la Teheran.

„Prin insultarea lucrurilor sacre ale islamului si depasirea liniilor rosii a peste un miliard si jumatate de musulmani si tuturor adeptilor religiilor divine, Salman Rushdie s-a expus maniei si furiei oamenilor”, a adaugat el.

Libertatea de exprimare nu justifica insultele lui Rushdie asupra religiei in scrierile sale, a mai notat Kanaani.

Iranul nu are alte informatii despre atacatorul lui Rushdie cu exceptia a ceea ce a aparut in mass-media, a conchis el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: