Ironiile fine ale lui Iohannis la adresa lui Dancila. Din pacate, premierul nu le va pricepe. Dragnea, atacat dur

politica

Presedintele Iohannis a lansat cateva ironii fine la adresa premierului Dancila, care i-a trimis marti o scrisoare in care ii atragea atentia asupra conditiilor pe care ar trebui sa le indeplineasca pentru a participa la sedintele de guvern.

Iohannis a ironizat, intr-un dialog cu jurnalistii, faptul ca scrisoarea, desi era semnata de Dancila, a fost scrisa de altcineva.

Intrebat despte conditiile puse de Dancila, Iohannis a subliniat ca „problema nu a fost bine inteleasa de persoanele care au ajutat-o pe doamna premier sa imi scrie raspunsul”.

„Aici e o problema care nu a fost bine inteleasa de persoanele care au ajutat-o pe doamna premier sa imi scrie raspunsul. E nevoie de transparenta in actul decizional, deci lucrurile nu trebuie publicate cu 24 de ore inainte, pentru a fi luat act de ele, ci cu mult inainte.

Exista si aceasta agenda oculta a Guvernului, ordinea suplimentara, care nu respecta rigorile legii, pentru ca nu poti sa vii cu un act care nu a fost supus dezbaterii. Sunt acte care figureaza la capitolul confidential. Ori pe site-ul Guvernului nu poate sa apara. Deci Guvernul trebuie sa imi trimita tot. Nu ma trimite doamna premier sa citesc site-ul Guvernului, unde de multe ori s-a publicat altceva, ca sa ne amintim de nefericita OUG 13. Caderea de a stabili acest lucru este la presedinte, si nu la premier

Daca se incadreaza sau nu in articolul 87, caderea de a aprecia este la presedinte si nu la prim-ministru. Lucrurile trebuie judecate foarte bine, este absolut obligatoriu sa fie trimisa agenda, eu am caderea sa apreciez daca acte trimise acolo sunt in articolul 87”, a aratat Iohannis.

Nici Dragnea nu a scapat de torul presedintelui. Acesta a comentat taios discursul sustinut de seful PSD la Consiliul National al partidului.

„Acest discurs permite doar concluzii triste, mai ales pentru PSD, dar si pentru Romania. Acest discurs arata clar, raspicat, pe fata, ca PSD sub Dragnea a ajuns un partid autieuropean, antijustitie, antiinvestitii, antiafaceri. Este trist, este foarte trist, fiindca, pe de alta parte, toate sondajele ne arata ca romanii sunt proeuropeni, isi doresc locuri de munca, isi doresc un stat de drept. Iata ca PSD, sub Dragnea a ajuns in opozitie cu romanii”, a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a precizat ca este inimaginabil ca in 2018 sa fie discutate chestiuni precum amnistia si gratierea.

„E un rezultat care trebuie sa ne dea foarte mult de gandit si care pe mine m-a intristat. Faptul ca Romania a ajuns in anul 2018 sa discutam daca sa dam amnistie si gratiere pentru infractori este inimaginabil, cand la Revolutie am luptat pentru o democratie, pentru un stat de drept”, a completat Iohannis.

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: