Isarescu a scris Parlamentului, speriat ca-si pierde functia de guvernator al BNR. Cere modificarea legii privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul

news

Mugur Isarescu, avertisment, taxe, inflatie, Romania, Marcel Ciolacu

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care la 1 august va implini 72 de ani, a transmis Parlamentului o solicitare de modificare a proiectului de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul in sistemul bugetar, recent aprobat de Executiv, astfel incat sa ii includa la exceptii si pe membrii Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei, pentru ca acestia sa aiba posibilitatea sa isi desfasoare activitatea si dupa implinirea varstei de 70 de ani, releva date analizate de Profit.ro.

Potrivit proiectului de lege, persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcție, după caz, și care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Guvernul a stabilit, insa, si exceptii de la interdictia cumulului pensiei cu salariul in sistemul public, precum parlamentari, membrii Academiei Romane, dar nu si pentru membrii din conducerea BNR, noteaza Profit.ro, citat de news.ro.

Acum, guvernatorul BNR arata ca in cuprinsul proiectului de lege nu sunt incluse prevederi referitoare la persoanele care isi desfasoara activitatea in baza unui act de numire in functie in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, si care au implinit varsta de 70 de ani anterior intrarii in vigoare a legii – cum este cazul sau.

El arata ca lipsa acestor prevederi poate conduce la interpretarea ca, in cazul acestor persoane, actul de numire in functie inceteaza de drept la data implinirii varstei de 70 de ani, cu mentiunea ca incetarea de drept produce efecte anterior expirarii perioadei prevazute in cuprinsul actului de numire in functie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: