Isarescu rupe PSD in doua. Grupul „pastilatilor” o ataca dur pe Dancila pentru ca il sustine pe guvernatorul BNR

politica

Lia Olguta Vasilescu si Liviu Plesoianu au reactionat dur la vestea ca Viorica Dancila il sustine pe Mugur Isarescu pentru un nou mandat in fruntea BNR.

„Cu siguranta nu voi vota. Eu am vorbit in nume personal”, a declarat, luni, Olguta Vasilescu, intrebata daca il va vota pe Isarescu.

Ea s-a declarat foarte surprinsa de decizia coalitiei de guvernare de a-l sustine pe Mugur Isarescu.

Si deputatul PSD Liviu Plesoianu s-a arata foarte revoltat de decizia in cazul lui Isarescu.

„Mugur Isarescu – din nou la BNR. Are, cica, ‘sustinerea Coalitie’” pentru un nou mandat. Dar cine e ‘coalitia’ asta!? Dancila, Tariceanu si inca doi oameni de la PSD si de la ALDE!? Pe Zamfir, de la ALDE, l-a intrebat cineva? Pe mine si pe colegii de la PSD ne-a intrebat cineva? Cum era cu ‘dictatorul’, …’democratilor’!?”, a scris Plesoianu pe Facebook.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat luni ca, in urma discutiei avute cu premierul Viorica Dancila, se va merge pe sustinerea lui Mugur Isarescu pentru reinnoirea mandatului acestuia de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Isarescu a fost, in ultima perioada, tinta atacurilor mai multor politicieni din ALDE si PSD. Cel mai vehement contestatar a fost senatorul ALDE Daniel Zamfir.

„Discutia pe care am facut-o astazi cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia ca vom merge pe reinnoirea mandatului domnului Mugur Isarescu. Deci are sustinerea noastra, iar in viitorul Consiliu de Administratie, conform ponderii actuale in Parlament, PSD va avea patru locuri si ALDE un loc, doua locuri va avea PNL, iar un loc revine USR”, a precizat Tariceanu, dupa sedinta Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere.

El a adaugat ca „este foarte posibil” ca, in urma deciziei social-democratilor, sa fie inclus in Consiliul de Administratie al BNR si reprezentantul UDMR.

„E foarte posibil ca, in urma deciziei pe care PSD o va lua, sa gasim o solutie pentru includerea in Consiliul de Administratie si a UDMR”, a sustinut Tariceanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: