Isarescu stie ceva ce noi nu am aflat. Pare ingrozit de ce vede in economie: „nu arata bine!”

money

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in crestere, de la 3,2% la 3,5%, prognoza privind inflatia pentru finalul acestui an si a estimat un nivel de 3,1% pentru decembrie 2019, a anuntat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadrul unei conferinte de presa.

In noiembrie 2017, BNR a revizuit in crestere, de la 1,9% la 2,7%, prognoza privind inflatia pentru finalul anului trecut, a lasat neschimbata prognoza de 3,2% pentru finalul anului 2018 si a estimat un nivel de 3,1% pentru septembrie 2019, scrie News.ro. Principalii factori care au pus presiune pe inflatie au fost majorarea tarifului energiei electrice, o noua majorare a accizei la combustibil, excedentul de cerere, cresterea consumului, potrivit raportului prezent de guvernatorul BNR.

”Cifrele nu arata bine. Avem o crestere a tarifului energiei electrice si o noua majorare a accizei la conbustibil. (…) Exista si un deficit de oferta la nivel european in cazul unor produse alimentare”, a afirmat Isarescu.

”Piata muncii ramane tensionata. Avem cel mai mare efectiv al salariatilor de dupa criza, dar costurile sunt in crestere. Cresterile salariale din sectorul bugetar sunt masive”, a mai spus Isarescu.

Guvernatorul a avertizat ca motorul cresterii economice a ramas consumul, ceea ce afecteaza echilibrul extern al economiei. In plus, exista o scadere persistenta a investitiilor publice, iar deficitul comercial continua sa creasca. ”Deficitul comercial s-a accentuat acolo unde am crede ca Romania are potential: produsele agroalimentare”, a avertizat guvernatorul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: