„Isi va lua revansa fata de noi”. Spaima in PSD, liderii partidului sunt convinsi ca Iohannis se va razbuna

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat luni pentru News.ro ca decizia presedintelui Iohannis de a o revoca pe Codruta Kovesi trebuia luata acum o luna si sustine ca, daca s-a luat asa tarziu, nu este decizia lui Klaus Iohannis ci a „sistemului”, care a calculat ce inseamna o suspendare din functie. Stefanescu afirma ca prin revocarea procurorului-sef al DNA a fost „sacrificat” un om si va urma o revansa, care poate fi legata de dosarul de la DIICOT deschis pe numele premierului Dancila sau legat de Codul penal. Secretarul general adjunct al PSD a criticat faptul ca nu a iesit presedintele personal sa faca anuntul, ci si-a trimis puratorul de cuvant si „s-a spalat pe mani”.

„Decizia asta trebuia luata acum 31 de zile si atunci era Constitutia respectata. Daca s-a luat abia astazi (luni – n.r.), nu e decizia lui Iohannis, e decizia sistemului, a celor care ii fac punctajul domnului Iohannis, iar acestia, dupa un calcul, la fel cum ne-am facut si noi in coalitie privind suspendarea, au calculat si ei ce inseamna suspendarea si ce se poate intampla dupa cu ei. Au preferat sa ii sacrifice un om de pe tabla de sah, urmand sa isi ia revansa vizavi de coalitie. Nu stiu in ce consta aceasta revansa. Poate sa fie dosarul de la DIICOT deschis pe numele Guvernului, poate sa fie Codul penal. In orice caz, aceasta pierdere a lor nu este facuta doar pentru respectarea Constitutiei, ci e facuta de nevoie intr-un moment in care astrele nu erau favorabile pentru ei”, a declarat Codrin Stefanescu.

El a criticat faptul ca nu a iesit presedintele Klaus Iohannis personal sa faca anuntul, ci si-a trimis puratorul de cuvant si „s-a spalat pe mani”.

„Mai mult, se vede cu ochiul liber lucrul asta, pentru ca Iohannis nici macar nu a venit personal la conferinta de presa, ci a trimis-o pe doamna Puscalau (Madalina Dobrovolschi – n.r.). El era obisnuit ca avea punctaje foarte bune pentru el sa iasa de la Cotroceni si sa il injure si pe Dragnea, si pe Tariceanu, si PSD, ALDE, coalitie si Guvernul. De data asta, cand e vorba de revocare, trimite purtatorul de cuvant si s-a spalat pe mani, conform altui punctaj pe care il are de bifat”, a adaugat acesta.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: