Categories: externe

ISIS adopta o schimbare RADICALA de tactica: „Nu mai veniti in Siria, semanati moarte si distrugere in Europa”

Gruparea terorista Stat Islamic adopta o schimare radicala de tactica, indemnandu-i pe cei dornici sa poarte jihadul sa nu mai mearga in zonele de conflict din Siria si Irak, ci sa poarte razboiul pe teritoriul Europei, „la ei acasa”.

Conform procuraturii federale belgiene, citate de agentia de presa BTA, ISIS isi indeamna simpatizantii sa ramana in statele europene in care se gasesc. Jihadistii schimba tactica, transmitandu-le simpatizantilor sa „semene moartea si distrugerea totala” la ei acasa. Procuratura belgiana spune ca ISIS isi recruteaza simpatizantii prin intermediul internetului si prin aplicatia Telegram.

Cel mai des cad in capcana tineri de 16-17 ani. Procuratura belgiana spune ca, pentru moment, nu exista niciun pericol iminent de atentat pe teritoriul tarii, dar trebuie tinut cont ca fiecare recrut ISIS este pregatit sa loveasca, mai devreme sau mai tarziu.

De curand, autoritatile belgiene de politie au confirmat ca largesc baza de cautare, incluzand in profilul jihadistilor potentiali si femei cu varste intre 20-30 de ani, carora li se acorda o atentie deosebita. Conform temerilor politiei, pericolul vine de la femeile cu familii in care exista sau au existat jihadisti precum si de la femeile care si-au schimbat religia si simt necesitatea de a arata acest lucru.

Mass-media belgiana aminteste ca prima femeie jihadist din Europa a fost belgianca, convertita la islam dupa casatoria cu un musulman. Ea s-a autodetonat in Bagdad, in urma cu 11 ani, intr-o incercare de a arunca in aer o coloana militara americana.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

36 de minute ago

„Oscarurile Washingtonului”. Iohannis va fi premiat in SUA pentru „conducerea exemplara a Romaniei si pentru rolul sau de lider transatlantic si european”

Consiliul Atlantic il va onora in acest an pe presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, cu…

17 minute ago

Veste pentru Moscova. Lituania anunta ca batalionul american va ramane in tara pe termen nelimitat, nu pana la sfarsitul anului 2025

Ministrul lituanian al Apararii, Laurinas Kasciunas, a declarat ca batalionul militar american va ramane in…

4 minute ago

BEC a acceptat noua candidati pentru functia de primar al Capitalei. Printre acestia sunt Sosoaca, Firea si Piedone

Noua candidati intra in cursa electorala pentru a obtine pe 9 iunie fotoliul de primar…

11 minute ago

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

2 ore ago