ISIS, terorizati de un INAMIC NECUNOSCUT. Cum au decis sa se apere

externe

Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a fost atacata in ultimele luni in nord-estul Siriei si de un inamic pe care deocamdata nu l-a identificat, astfel ca a decis sa sape o transee lunga de cel putin 70 de kilometri pentru a-si proteja pozitiile, relateaza joi agentia EFE.

Potrivit unui reprezentant al uneia dintre numeroasele grupari armate din zona, transeea sapata in provincia Deir Ezzor se gaseste intr-o zona complet desertica si nu traverseaza nicio sosea. De asemenea, ea ar fi fragmentata la aproximativ fiecare 15 kilometri de o punte catre celalalt capat al urmatoarei sectiuni. Obiectivul Statului Islamic este de a opri atacurile repetate asupra combatantilor sai, afirma sursa citata, care sustine ca transeea are pe alocuri o adancime de pana la 5 metri.

Combatantii jihadisti au observat de la inceputul acestui an ca grupuri necunoscute ii ataca adesea la est de orasul Deir Ezzor, mai ales in localitatile Al-Mayadin si Al-Bukamal. Spre deosebire de factiunile armate din Siria care obisnuiesc sa publice pe internet informatii si fotografii pentru a-si mediatiza atacurile impotriva armatei presedintelui al-Assad sau a altor grupari rivale, autorii recentelor actiuni de gherila asupra combatantilor SI prefera sa ramana deplin conspirati. Unii speculeaza ca ar fi vorba despre militii fidele Damascului ori de fosti luptatori ai Armatei Siriene Libere (bratul armat al opozitiei moderate siriene) sau de grupari nou aparute, precum ‘Al Kafan al-Abiad’ si ‘Armata Negrilor din Est’.

Provincia siriana Deir Ezzor face parte din asa-zisul ‘califat’ al SI, care o controleaza aproape complet din luna iulie 2014, dupa retragerea gruparilor rivale, cea mai importanta fiind ramura locala a al-Qaida, Frontul al-Nusra. Numai cateva cartiere ale capitalei omonime a provinciei si aeroportul militar se mai afla sub controlul trupelor guvernamentale, mentioneaza Agerpres.

Asadar, la ora actuala jihadistii din Siria au ca adversari nu doar trupele Damascului, militiile kurde, diferitele factiuni armate ale opozitiei siriene si coalitia internationala condusa de SUA, ci si un inamic necunoscut.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: