Islamistii au INTERZIS si revelionul: „Este incompatibil cu invatamintele RELIGIEI noastre”

externe

Miscarea fundamentalista Hamas, care controleaza Fasia Gaza, a interzis sarbatorirea Anului Nou in locurile publice din enclava palestiniana, invocand ofensa pe care aceasta o aduce ‘valorilor si traditiilor religioase’, informeaza un comunicat al politiei locale, emis miercuri, citat de Agerpres.

‘Ministerul de Interne si Departamentul Politiei nu au acordat autorizatia niciunui restaurant, hotel sau vreunei sali pentru a celebra sosirea Noului An’, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al politiei Ayman al-Batinji, explicand ca celebrarea Anului Nou este ‘incompatibila cu datinile, cutumele, valorile si invatamintele religiei noastre’.

Celebrarea a fost interzisa si in semn de ‘solidaritate cu familiile martirilor Intifadei de la Ierusalim’, a adaugat Batinji, referindu-se la violentele care au marcat in special Ierusalimul si Cisiordania in ultimele luni, agitand spectrul unei noi Intifade.

De la 1 octombrie, atacuri ale unor palestineni izolati, majoritatea comise cu arme albe, si ciocniri intre tineri palestinieni si soldati israelieni i-au costat viata pe 136 de palestineni, 20 de israelieni, precum si pe un american si un eritreean, potrivit enumerarii AFP.

Marea majoritate a palestinienilor ucisi comisesera sau incercasera sa comita atacuri, cu arma alba cei mai multi, dar si cu masini sau arme de foc, potrivit autoritatilor israeliene.

In cursul anilor precedenti, restaurantele, hotelurile si cafenelele din Fasia Gaza erau autorizate sa organizeze evenimente celebrand Noul An.

O sursa apropiata politiei din enclava palestiniana a afirmat ca fortele de securitate vor pune capat oricarei ‘sarbatoriri neautorizate’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: