Islamistii DESCHID FOCUL in SUA. Morti din cauza caricaturilor cu Mahomed

externe

Doi barbati care au deschis focul in exteriorul unei expozitii de caricaturi cu profetul Mahomed, in Garland, la Dallas, au fost ucisi de catre politie in noaptea de duminica spre luni, au anuntat autoritatile, relateaza CNN.

Barbatii au venit cu un vehicul la Centrul de expozitii Curtis Culwell, in North Garland, au coborat din masina si au inceput sa traga chiar in momentul in care „Expozitia de arta si concursul de caricaturi Mohamed” din cladire se incheia, a declarat Joe Harns, un purtator de cuvant al Politiei din Garland, o suburbie a Dallasului.

Un paznic a fost impuscat in picior. El a fost internat la un spital, unde a primit ingrijiri, iar ulterior a fost externat.

Politisti prezenti pentru a ajuta la asigurarea securitatii evenimentului au deschis focul si i-au omorat pe cei doi atacatori, a declarat Harns.

Identitatea atacatorilor nu a fost facuta publica imediat, precizeaza Mediafax.

Politia federala (FBI) si oficiali locali verificau daca in vehiculul atacatorilor erau explozivi, a declarat un oficial din domeniul securitatii pentru CNN. Zona in care se afla centrul a fost blocata.

Sediile firmelor din vecinatate, inclusiv un magazin Walmart, au fost evacuate, la fel ca participantii la eveniment.

Potrivit CNN, la eveniment participau aproximativ 40 de persoane.

Expozitia, sponsorizata de American Freedom Defense Initiative, gazduieste „peste 350 de caricaturi cu Mahomed din intreaga lume”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: