Israel, masuri foarte dure. Interzice intrarea in tara a tuturor pasagerilor care au fost in China

externe

Pasagerii care au vizitat China cu 14 zile inainte de plecarea lor spre Israel nu vor mai putea intra in aceasta tara, incepand de luni, 3 februarie, informeaza Wiz Air.

Masura este luata in conditiile epidemiei de coronavirus din China si nu se aplica pasagerilor care calatoresc cu pasaportul israelian sau detin cetatenie israeliana. Acestor pasageri li se va permite intrarea in Israel si vor primi la sosire instructiuni.

„Wizz Air doreste sa isi informeze pasagerii ca, din cauza epidemiei de coronavirus din China, autoritatile israeliene au luat urmatoarele masuri de securitate si sanatate pentru a reduce raspandirea virusului. Astfel, incepand cu ora locala 12:00, 3 februarie 2020, Guvernul israelian a implementat masuri menite sa impiedice raspandirea coronavirusului in Israel. Aceste masuri vor ramane in vigoare pana la o noua notificare. Tuturor pasagerilor care au vizitat China cu 14 zile inainte de plecarea lor spre Israel li se va refuza intrarea in Israel. Companiile aeriene vor fi obligate sa returneze pasagerii in tara de origine / plecare daca ajung in Israel iar aceasta conditie nu a fost indeplinita, precizeaza operatorul aerian intr-un comunicat de presa.

Pasagerii vor fi intrebati despre calatoriile lor anterioare in timpul procedurii de check-in la aeroportul de plecare, iar aceste informatii vor fi verificate de catre biroul de imigrare atat pe aeroporturile de plecare, cat si pe cele de sosire, arata sursa citata.

„Daca va aflati in situatia mentionata mai sus si decideti sa va anulati / modificati calatoria, va rugam sa apelati call-center-ul nostru pentru asistenta suplimentara”, subliniaza Wizz Air.

De la aparitia sa in China, la sfarsitul lunii decembrie, epidemia de pneumonie virala – care s-a soldat deja cu mai multi morti decat epidemia SARS din 2002 – 2003 – a contaminat deja peste 17.000 de persoane si a provocat 362 de decese, dintre care doar unul in afara Chinei, mai noteaza AFP.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: