externe

Israelieni aflati in Qatar au pretins ca sunt portughezi sau ecuadorieni: „Suntem inconjurati de ura, nu suntem bine primiti” – Video

Mai multi israelieni au raportat o atmosfera de ostilitate si ura la Cupa Mondiala din Qatar, fanii refuzand sa vorbeasca cu jurnalistii israelieni, tipand la ei si fluturand steaguri palestiniene, scrie Jerusalem Post.

Moav Vardy, reporterul pe externe al postului KAN, a fost certat de un fan saudit, care i-a spus ca „Nu esti binevenit aici, acesta este Qatar, aceasta este tara noastra, acolo este doar Palestina, nu exista Israel”.

Alte filmari din Qatar arata cum oamenii pleaca imediat cand afla ca persoana care ii intervieveaza este israeliana. Intr-o filmare, Ohad Hemo de la N12 incepe sa intervieveze un grup de barbati libanezi care pleaca atunci cand Hemo le spune ca este israelian. Unul dintre ei se intoarce apoi si il intreaba pe Hemo ce cauta acolo, iar apoi ii spune ca Israelul nu exista.

In alte videoclipuri, oamenii stau in spatele diferitilor reporteri israelieni si ridica steaguri palestiniene pentru a protesta impotriva Israelului.

Legenda israeliana a fotbalului Eli Ohana s-a confruntat, de asemenea, cu sentimente anti-israeliene atunci cand a fost condus de un politist din Qatar. Cand Ohana a mentionat ca este israelian, politistul l-a intrebat daca glumeste, iar Ohana a spus atunci ca este portughez pentru a evita problemele.

Ofiterul i-a spus ca, daca Ohana era israelian, ar fi intors masina si ar fi refuzat sa il conduca.

Raz Shechnick, reporterul Yedioth Ahronoth pentru Cupa Mondiala, a scris pe contul sau de Twitter despre experientele sale din Qatar. Intr-o serie de tweet-uri, Shechnick a descris o atmosfera de respingere si ostilitate din partea localnicilor: „Nu am vrut sa scriem aceste cuvinte, nu despre noi este vorba aici. Dar dupa zece zile in Doha, nu putem ascunde prin ce trecem. Ne simtim urati, inconjurati de ostilitate, nu suntem bine primiti.”

El a descris, de asemenea, un incident in care el si colegul sau au mintit in legatura cu tara lor de origine, spunand ca sunt ecuadorieni, pentru a nu fi hartuiti.

Jurnalistul israelian Dor Hoffman a relatat joi ca un taximetrist din Qatar l-a dat afara din taxi dupa ce a descoperit ca este israelian, refuzand sa-i ia banii.

Ulterior, el si-a continuat drumul pana la un restaurant de pe o plaja din Qataru, unde a fost escortat de securitate afara din incinta restaurantului, proprietarul acestuia cerandu-i sa stearga toate fotografiile facute in restaurantul sau. Hoffman a declarat ca proprietarul i-a luat telefonul si ca s-a simtit amenintat.

Sambata, fanii tunisieni au fluturat un banner pe care scria „Palestina libera”, in ciuda politicii Qatarului si a FIFA de a nu permite proteste politice la meciuri, o politica care a dus la confiscarea obiectelor de culoarea curcubeului in sprijinul comunitatii LGBTQ+ si a pancartelor iraniene impotriva regimului.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

39 de minute ago

Mircea Geoana, atac direct la Ciolacu: „Atunci cand liderii de azi ai tarii se exprima in limba romana, ai senzatia ca iti vorbeste corigentul clasei”

Mircea Geoana, potential candidat la presedintie, sustine ca Romania este condusa de o generatie politica…

O oră ago

Germania va achizitiona din Statele Unite trei sisteme de rachete HIMARS pentru a le dona Ucrainei

Ministrul german al apararii, Boris Pistorius, a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze trei lansatoare pentru…

3 ore ago

Presshub: Cat a costat deplasarea Alinei Gorghiu in Brazilia

Cat a costat deplasarea Alinei Gorghiu in Brazilia. Ministrul Justitiei a facut publice costurile vizitelor…

35 de minute ago