Israelienii vin in Romania sa-si ia tainul. Ambasada confirma ca premierul Netanyahu se va intalni iar cu Dancila

news

Ambasada Israelului la Bucuresti a confirmat, luni, sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Israelului, aceasta urmand sa aiba loc la inceputul lunii noiembrie, delegatia ministrilor fiind condusa de premierul Benjamin Netanyahu.

„Ambasada Statului Israel confirma ca sedinta comuna dintre cele doua guverne va avea loc la inceputul lunii noiembrie. Din delegatie urmeaza sa faca parte ministrii cabinetului Netanyahu, avand in vedere ca este vorba de o sedinta G2G. Temele de discutie abordate vor fi relatiile bilaterale, relatia cu Uniunea Europeana precum si cooperarea romano-israeliana in numeroase domenii. In ceea ce priveste mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, acesta este un subiect deschis in continuare, la fel cum ramane deschis si in discutiile cu alte state”, se arata in raspunsul Ambasadei Israelului, catre Mediafax.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, duminica seara, ca sedinta de Guvern cu reprezentantii Guvernului din Israel va avea loc in octombrie sau noiembrie. Vizita initiala era programata in luna august, dar a fost amanata.

Fostul premier, Victor Ponta, sustine ca legaturile stranse ale sefului PSD cu premierul israelian au la baza interesul unor puternici oameni de afaceri israelieni fata de viitorul Fond Suveran de Investitii si Dezvoltare.

„Prin infiintarea Fondului Suveran (o idee impusa lui Liviu Dragnea de catre un grup de afaceri din Israel- Rusia) tot ceea ce mai detine Statul Roman in companiile publice va trece in mod netransparent in maini private din afara tarii ! Tot ceea ce au construit parintii nostri in anii 60-70-80 ( si noi am modernizat si am facut profitabil in perioada 2012-2015) va trece in administrarea si apoi proprietatea unor straini care au interese divergente de ale Romaniei – in schimbul unor bani negri dati in Israel lui Dragnea si oamenilor lui si al unei protectii politice pentru acestia!

Actiunile Statului Roman la Hidroelectrica, Nuclearelectrica , Aeroportul Otopeni, Portul Constanta, Salrom , Transgaz, Romgaz, Transelectrica , Electrica, Oil Terminal , Antibiotice Iasi etc – in valoare de peste 10 miliarde de euro sunt scoase de la Guvernul Romaniei si trecute intr-un Fond administrat total netransparent si necontrolat timp de 6 ani de catre oamenii pusi de Dragnea ( prima propunere de Presedinte al Fondului a fost Darius Valcov)/ acest Fond nu mai trebuie sa respecte legile in vigoare privind administrarea societatilor cu capital de stat, nu mai este supus controlului Guvernului sau Curtii de Conturi, poate vinde actiuni si active fara sa respecte Legea Privatizarii si nu va face listari la bursa care presupun transparenta/practic toate companiile Statului Roman vor fi administrate privat de catre niste oameni ai lui Dragnea – pana cand vor fi vandute bucata cu bucata catre ‘baietii destepti’ din Israel si Rusia cu care a vorbit Dragnea

Este datoria mea de inalt functionar al Statului , fost Prim Ministru, deputat de a va atrage atentia asupra acestui fapt de o gravitate fara precedent!”, sustinea Ponta in luna iunie.

CCR a declarat ca neconstitutionala legea de infiintare a Fondului Suveran de Investitii. Acesta va fi adoptat prin hotarare de guvern, au anuntat ulterior mai multi reprezentanti ai guvernului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: