Israelul a anuntat eliberarea a 33 de detinuti palestinieni, majoritatea acuzati de terorism, in schimbul celor 11 ostatici eliberati aseara de Hamas

externe

palestinieni, eliberati, Hamas, Israel, ostatici

Autoritatea penitenciara israeliana a anuntat in cursul noptii de luni spre marti ca a eliberat 33 de prizonieri palestinieni, la cateva ore dupa ce Hamas a eliberat 11 ostatici israelieni detinuti in Fasia Gaza de la atacul sau din 7 octombrie, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Vineri, Israelul si miscarea islamista palestiniana s-au angajat sa elibereze in fiecare zi aproximativ zece femei si copii ostatici in schimbul a de trei ori mai multi detinuti palestinieni, femei si tineri sub 19 ani.

Acest acord este valabil pana joi, au declarat Hamas si mediatorul Qatar, in timp ce Israelul a anuntat ca a pregatit o lista cu 50 de noi prizonieri care ar putea fi eliberati in urmatoarele doua zile.

Reamintim ca ieri seara, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al Qatarului, Majed al-Ansari, a confirmat eliberarea celor 11 „detinuti” israelieni in schimbul a 33 de „civili” palestinieni. Ostaticii israelieni eliberati includ sase cetateni argentinieni, trei cetateni francezi si doi cetateni germani, potrivit unei postari pe X (fostul Twitter) a lui Majed Al Ansari.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: