Israelul a eliberat doi ostatici, intr-o operatiune in urma careia ar fi murit 74 de palestinieni. Brigazile Al Qassam spun ca printre victime se numara si trei ostatici israelieni

externe

Israelul a eliberat, luni, doi ostatici cu dubla cetatenie, israeliano-argentiniana, tinuti ostatici de Hamas la Rafah, intr-o operatiune de salvare care a ucis 74 de palestinieni in orasul din sudul Gaza, unde aproximativ un milion de civili si-au cautat refugiu dupa luni de bombardamente, potrivit Reuters.

Misiunea comuna a armatei israeliene, a serviciului de securitate Shin Bet si a unei unitati speciale de politie i-a eliberat pe Fernando Simon Marman, in varsta de 60 de ani, si pe Louis Hare, in varsta de 70 de ani, a spus armata. Ei au fost printre cele 250 de persoane capturate in timpul raidului din 7 octombrie de catre militantii Hamas care a declansat razboiul Israelului in Gaza.

Postul oficial de televiziune al Autoritatii Palestiniene, Palestine TV, a anuntat ca 74 de palestinieni au fost ucisi in operatiunea israeliana de la Rafah. Nu a existat nicio confirmare imediata din partea Ministerului Sanatatii din Gaza.

Un jurnalist Reuters aflat in Rafah a vazut o zona vasta in care cladirile, inclusiv o moschee, fusesera distruse. Israelul spune ca multi dintre cei ucisi erau militanti; Ministerul din Gaza spune ca 70% erau civili.

Aripa armata a Hamas a declarat luni ca trei din cei opt ostatici israelieni care au fost grav raniti in urma atacurilor aeriene israeliene au murit din cauza ranilor.

„Vom amana anuntarea numelor si transmiterea fotografiilor mortilor pentru zilele urmatoare pana cand va deveni clara soarta ranitilor ramasi”, au declarat Brigazile Al Qassam intr-un comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: