Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

externe

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in tabara de refugiati de la Nuseirat, in centrul Fasiei Gaza, devastata de peste sapte luni de razboi, a anuntat Protectia civila. Un precedent bilant, comunicat de spitalul al-Aqsa de la Deir el-Balah, la circa 5 km de Nuseirat vorbea de 20 de morti si mai multi raniti, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Echipele Protectiei civile au gasit 31 de morti si 20 de raniti intr-o casa care apartinea familiei Hasan, vizata de fortele de ocupatie israeliene in tabara de refugiati de la Nuseirat”, a informat Protectia civila din Gaza, precizand ca „in prezent continua cautarile celor disparuti”.

Martori au declarat ca lovitura aeriana s-a produs in cursul noptii, in jurul orei 03:00. Armata israeliana a anuntat ca verifica faptele.

Din 7 mai, cand a inceput ofensiva la sol inspre orasul Rafah, la extremitatea sudica a Fasiei Gaza, bombardamentele si luptele s-au intensificat in jurul Nuseirat si mai la nord, in Orasul Gaza si la Jabalia, unde armata israeliana a anuntat ca desfasoara operatiuni „tintite”.

Martori au relatat duminica despre explozii si lupte care au continuat toata noaptea la Jabalia.

In nordul Fasiei Gaza, tiruri de artilerie au fost auzite in zona Sheikh Zayed, in timp ce in sud, la frontiera cu Egiptul, martori sustin ca elicoptere israeliene au deschis focul in estul orasului Rafah.

Spitalul Al-Ahli Arab din Orasul Gaza a anuntat la randul sau ca trei persoane au fost ucise si mai multe ranite intr-o lovitura aeriana israeliana asupra unei scoli in care se adapostesc persoane stramutate in cartierul Al-Daraj.

Negocieri SUA – Israel

Consilierul pentru securitate nationala al Casei Albe, Jake Sullivan, s-a intalnit duminica cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Se asteapta ca Sullivan sa faca presiuni pentru ca Israelul sa-i atace pe militantii Hamas intr-un mod tintit, nu printr-un asalt pe scara larga asupra orasului Rafah din sudul Fasiei Gaza, a declarat Casa Alba inainte de discutii, potrivit Reuters.

Israelul a facut presiuni in orasul despre care spune ca este ultimul bastion al fortelor Hamas. Sute de mii de palestinieni au fugit din zona care era unul dintre putinele lor locuri de refugiu ramase.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: