externe

Israelul a prezentat primele dovezi care arata ca spitalul din Gaza a fost lovit de o racheta a Jihadului Islamic – VIDEO

Armata israeliana a declarat ca va face publice dovezi – inclusiv imagini filmate de drone si conversatii interceptate – care, potrivit acesteia, vor dovedi ca o grupare militanta islamista este responsabila pentru o explozie mortala la un spital din Gaza.

„Ne ocupam de asta pentru ca cineva comite un fals acuzand Israelul”, a declarat contraamiralul Daniel Hagari, purtatorul de cuvant al Fortelor de Aparare Israeliene (IDF), citat de postul de televiziune Sky News.

Sute de persoane au fost ucise intr-o explozie devastatoare la spitalul al Ahli, intr-un atac pe care oficialii palestinieni l-au atribuit Israelului. Acesta este cel mai mortal eveniment individual din razboiul dintre Israel si Hamas de pana acum.

Carnagiul a declansat noi proteste impotriva unei campanii fara precedent de bombardamente aeriene israeliene asupra Gaza, ca raspuns la un atac mortal asupra Israelului lansat de Hamas, care controleaza enclava palestiniana, la 7 octombrie.

Incercand sa respinga acuzatiile, contraamiralul Hagari a declarat ca niciun avion israelian nu a operat in zona spitalului in momentul exploziei, la ora 18.59, in schimb mai multe rachete au fost lansate de Jihadul Islamic exact la aceeasi ora, dupa cum releva imaginile difuzate pe retelele sociale.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Recent Posts

Coruptie la Bacau. Un functionar a lesinat cand a vazut mascatii, el tocmai incasa o spaga de 4.000 de euro

Un angajat al Primariei Bacau a fost prins in flagrant in timp ce incasa o…

2 ore ago

Medvedev ameninta ca Marea Britanie va primi un raspuns cu „munitie speciala”: „Un anumit domn Cameron a cerut ca lupta cu Putin sa fie pana la capat”

Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat vineri tarile Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)…

51 de minute ago

Cei trei criminali de la Hotel Belmont, eliberati din arestul preventiv. Curtea de Apel Ploiesti a decis sa ii trimita in arest la domiciliu

Cei trei barbati inculpati in cazul omorului care a avut loc in februarie la un…

4 ore ago

Suedia, dispusa sa accepte arme nucleare pe teritoriul ei in caz de razboi. Polonia a anuntat deja ca si ea doreste sa primeasca arme nucleare

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson s-a declarat luni deschis desfasurarii de arme nucleare in Suedia pe…

2 ore ago

Lavrov: „Rusia este pregatita daca Occidentul vrea sa lupte pentru Ucraina”

Daca Occidentul doreste sa lupte pentru Ucraina pe campul de lupta, Rusia este pregatita pentru…

3 ore ago