Israelul anunta ca nu se opreste: „Avem indeajuns de multe tinte”. Cea mai mare izbanda: „Le-am transformat tunelurile in tunelurile mortii”

externe

In timp ce comunitatea internationala face presiuni pentru o incetare a focului, armata israeliana anunta ca va continua sa atace tinte din Gaza, scrie Jerusalem Post. „Israelul are indeajuns de multe tinte incat sa continue sa loveasca Hamas in Gaza”, a anuntat un inalt responsabil militar.

Seful Departamenului Rachete Sol-Sol al armatei israeline a declarat pentru jurnalistii de la Jersalem Post ca echipa sa a alcatuit o lista de tinte in ultimul an si jumatate impreuna cu ofiterii de la fortele aeriene, serviciile miliatre de informatii si cu cei de la artilerie.

La inceputul lunii mai, generalul Aharon Haliva a dat ordin ca fortele aeriene sa refaca lista de tintelor din Gaza si sa se pregateasca pentru o deteriorare a situatiei din enclava.

Principalul obiectiv al Israelului este sa distruga infrastructura militara a Hamas si sa anihileze gruparea Jihadul Islamic Palestinian, despre care afirma ca este sustinuta de Iran. Ofiterii israelieni afirma ca cele doua organizatii au un arsenal combinat de 14.000 de rachete, sute dintre acestea fiind de raza lunga.

Cel mai mare succes in operatiunile recente este distrugerea retelei de tuneluri din Gaza, a declarat seful Departamenului Rachete Sol-Sol, identificat doar ca maiorul T.

„A fost un mare eveniment, diferit de tot ce am mai facut in trecut. Tunelurile erau contruite sub cladiri rezidentiale. Le-am transformat tunelurile in tunelurile mortii fara sa lovim civili”, a declarat maiorul.

„Le-am lovit o multime de centre de comanda si o buna parte din infrastructura militara, astfel incat, cand vom termina operatiunile, Hamas va fi dat inapoi in zeci de ani”, a adaugat maiorul T.

Maiorul a mentionat ca, dupa sapte zile de atacuri in Gaza, Israelul mai are inca „destule tinte pentru a lovi in continuare, la acelasi nivel”. „Hamas trebuie sa inteleaga ca nu poate sa atace Ierusalimul cu rachete. Responsabilitatea pentru violente si pentru evolutia luptelor apartine Hamas in proportie de 100%”, a adaugat maiorul T.

Citeste si: Capcana intinsa de Israel. Cum au fost pacaliti sute de luptatori Hamas sa intre in tuneluri, acestea fiind apoi lovite de 500 de proiectile

Mai mult despre:

Comentarii: