Israelul bombardeaza si zona de sud a Fasiei Gaza. Spitalul din Khan Younis a inchis departamentele neesentiale pentru a economisi combustibilul

externe

gaza

Un atac aerian a avut loc, miercuri seara, asupra unei cladiri cu trei etaje, la doar 200 de metri de spitalul Nasar din Khan Younis, transmite BBC.

Bombardamentul s-a soldat cu 50 de victime – morti si raniti. Mai multe ambulante s-au deplasat la fata locului pentru a ajuta.

Khan Younis se afla in sudul Fasiei Gaza, unde armata israeliana le-a cerut oamenilor din nord sa se refugieze. Acest loc ar trebui sa fie in siguranta, dar astazi autoritatile locale au spus ca o treime din atacurile aeriene din fiecare noapte vizeaza aceasta zona.

Si mai mult de jumatate dintre persoanele ucise se aflau intr-o asa-numita „zona sigura”.

Spitalul se lupta sa faca fata numarului de victime. Cele mai multe departamente neesentiale, inclusiv cel de dializa, au fost inchise pentru a economisi combustibilul ramas, deoarece nu se stie cand se va permite intrarea unui transport de combustibil pe teritoriu.

Potrivit Reuters, miercuri, o persoana a fost ucisa si 44 au fost ranite intr-un atac aerian in apropierea unei scoli din orasul Rafah a agentiei ONU pentru refugiatii palestinieni din Fasia Gaza (UNRWA), a declarat agentia.  Cladirea a suferit daune grave, se arata intr-un comunicat al UNRWA. In scoala se adaposteau 4.600 de persoane.

Televiziunea Al Jazeera a anuntat ca mai multi membri ai familiei unuia dintre corespondentii sai din Gaza, printre care sotia si cei doi copii, au fost ucisi miercuri seara intr-un atac aerian israelian despre care ministerul sanatatii al enclavei conduse de Hamas a declarat ca a ucis cel putin 25 de persoane.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene cu privire la atac, despre care Al Jazeera a spus ca a lovit o zona din tabara de refugiati Nuseirat din centrul Gaza.

Potrivit Al Jazeera , Wael al-Dahdouh si-a mutat familia la Nuseirat din casa lor din nordul Gazei, dupa ce Israelul i-a avertizat pe rezidenti sa se deplaseze spre sud.

Reteaua nu a acuzat Israelul ca ii vizeaza familia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: