Israelul construieste inca un ZID la granita. De cine se apara acum

externe

Israelul a facut inca un pas spre a se inconjura total de garduri. Cabinetul de Securitate a adoptat luna trecuta o decizie de construire a unui zid la frontiera cu Iordania, pentru a impiedica infiltrarea militantilor ISIS.

Singura frontiera care a ramas deschisa era cea cu Iordania, cele cu Egipt, Siria si Liban fiind asigurate cu ziduri inalte. Zidul de la granita cu Iordania va avea o lungime de aproximativ 30 de kilometri, de la portul Eilat pana la Timma.  Inaltimea va fi de aprox. cinci metri.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca gardul este vital pentru securitatea nationala, mentioneaza NBC News.

Expertii israelieni sustin ca ISIS ar putea sa profite de pe urma iordanienilor care traiesc langa granita. „Zona este controlata de beduini. Din cauza saraciei si a lipsei locurilor de munca, exista un mare pericol ca ISIS sa se inflitreze printre ei”, a declarat Oded Eram fost ambasador al Israelului in Iordania.

Gardul va fi similar cu cel de la granita cu Egiptul, avand camere de luat vederi, sarma ghimpata si mijloace de detectie.

Israelienii din preajma granitei s-au declarat satisfacuti, insa au avut o singura dorinta: ca gardul sa fie vopsit in culorile mediului inconjurator, cele care definesc desertul Arava.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: