Israelul, gata sa intre in razboi cu Iranul si fara ajutorul SUA: „Exista momente in care natiunile trebuie sa recurga la forta pentru a proteja lumea impotriva Raului”

externe

Israelul „isi rezerva dreptul” de a recurge la forta impotriva Iranului pentru a-l impiedica sa se doteze cu arma nucleara, a avertizat miercuri la Washington seful diplomatiei israeliene Yair Lapid, intr-o conferinta de presa comuna cu secretarul de stat american Antony Blinken, potrivit AFP, citata de Agerpres.

„Secretarul de stat Blinken si cu mine suntem copii supravietuitori ai Holocaustului. Noi stim ca exista momente in care natiunile trebuie sa recurga la forta pentru a proteja lumea impotriva Raului”, a declarat ministrul de externe israelian.

SUA sunt dispuse sa ia in considerare „toate optiunile” daca eforturile diplomatice pentru a salva acordul cu privire la programul nuclear iranian esueaza, a avertizat la randul sau seful diplomatiei americane Antony Blinken.

Washingtonul crede ca o „solutie diplomatica este cea mai buna modalitate” de a evita ca Iranul sa se doteze cu o arma nuclear, dar „suntem pregatiti sa ne indreptam spre alte optiuni daca Iranul nu-si schimba directia”, a spus el, dupa ce a fost intrebat despre posibilitatea de a recurge la forta.

Foto: DepositPhotos

Mai mult despre:

Comentarii: