externe

Concluziile cabinetului de razboi al Israelului: „Este clar ca vom raspunde, intrebarea este cand si la ce scara”

In urma reuniunii Cabinetului de Razboi condus de Benjamin Netanyahu, care a inceput la ora 15.30, purtatorul de cuvant al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a transmis, intr-o conferinta de presa, intrebat fiind daca Israelul va raspunde cu un atac asupra Iranului, ca „suntem de pregatiti pentru orice scenariu in toate teatrele, suntem activi”. „Nu vom dezbate cu privire la aceste scenarii. Suntem pregatiti sa aparam poporul israelian”, a mentionat acesta.

Conform CNN, si Sky News reuniunea cabinetului de razboi, care a durat cateva ore, s-a incheiat duminica seara fara o decizie clara privind modul in care Israelul va raspunde atacului Iranului.

„Au facut foarte mici daune. Vom continua sa ne aparam si sa interceptam, vom continua lupta in Fasia Gaza, vom continua recrutarile. Sub nicio forma nu uitam de ostatici tinuti in Fasia Gaza. Ne pregatim la cel mai inalt nivel. Ne pregatim sa ne aparam”, a mai spus contraamiralul Daniel Hagari.

„Cabinetul este hotarat sa raspunda, dar inca nu a decis momentul si modul in care o va face.” Oficialul a spus ca armata israeliana a fost insarcinata sa vina cu optiuni suplimentare pentru un raspuns.

In urma Cabinetului de Razboi, Daniel Hagari a spus ca sunt pe masa, spre aprobare, atat „planurile de aparare, dar si de ofensiva”.

Acesta a mai declarat ca in continuare vor fi racolate batalioane de rezerva pentru a intari apararea Israelului.

„Este clar ca Israelul va raspunde, intrebarea este cand si la ce scara”, a incheiat oficialul.

Potrivit Reuters, cabinetul de razboi al premierului israelian Benjamin Netanyahu este in favoarea unor represalii impotriva Iranului, dar este divizat cu privire la momentul si amploarea oricarui astfel de raspuns, au declarat duminica oficialii israelieni.

Cabinetul format din cinci membri, in care Netanyahu, ministrul Apararii Yoav Gallant si ministrul de cabinet Benny Gantz au puteri decizionale si este de asteptat sa se intruneasca din nou pentru discutii ulterioare.

Anterior, presedintele Joe Biden l-a avertizat pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu ca SUA nu vor lua parte la o contraofensiva impotriva Iranului, daca Israelul va decide sa riposteze printr-un atac impotriva Iranului.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

12 minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

27 de minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

42 de minute ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

57 de minute ago

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

O oră ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

O oră ago