Israelul isi sfatuieste cetatenii sa evite calatoriile in strainatate, de teama atentatelor si a atacurilor antisemite

externe

recomandari, evitare, calatorii, evrei, antisemitism, atacuri

Consiliul National de Securitate si Ministerul israelian de Externe au recomandat cetatenilor israelieni sa se abtina de la calatorii in strainatate din cauza „cresterii semnificative a cazurilor de antisemitism si incitare, precum si a atacurilor care pun in pericol viata israelienilor si evreilor din intreaga lume.

Atacurile care pun in pericol viata, antisemitismul si incitarea au crescut in mod semnificativ in multe tari, se arata intr-o declaratie comuna a biroului primului ministru si a ministerului de externe, de cand Israelul si-a lansat campania in Gaza.

Israelul a emis o „avertizare de calatorie la cel mai inalt nivel” pentru regiunea Daghestan din Rusia, dupa ce sute de localnici, majoritatea barbati tineri, au navalit in cladirea terminalului unui aeroport si pe pista, cautand sa linseze evrei care tocmai sosisera cu un zbor de la Tel Aviv, relateaza ziarul The Jerusalem Post.

Bombardarea Gaza de catre Israel din aer, de la sol si de pe mare a declansat proteste anti-israeliene in Europa si in Orientul Mijlociu. Autoritatile sanitare din Gaza spun ca cel putin 9.227 de persoane au fost ucise de cand Israelul si-a inceput ofensiva ca represalii la raidul Hamas din 7 octombrie, care a ucis 1.400 de persoane in cea mai sangeroasa zi din istoria de 75 de ani a Israelului”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: