Israelul l-a spulberat cu o racheta pe comandantul Jihadului Islamic din Gaza de Nord. General israelian: „Putem continua lupta pe vecie”

externe

Israelul a ucis luni un important comandant palestinian in lovituri aeriene despre care a spus ca au vizat si tuneluri subterane folosite de Hamas, iar grupurile islamiste si-au reinnoit atacurile cu rachete catre orase israeliene, transmite Reuters.

Violentele au intrat in a doua saptamana, fara niciun indiciu ca cele mai dure ostilitati din ultimii ani se vor sfarsi prea curand, in ciuda ingrijorarilor de pe scena internationala si a apelurilor la un armistitiu.

Moartea lui Hussan Abu Harbeed, comandantul organizatie Islamic Jihad pentru Gaza de Nord va atrage, probabil, un raspuns puternic din partea gruparii militante ce lupta alaturi de Hamas, miscarea islamista ce guverneaza enclava.

Armata israeliana a spus, intr-un comunicat, ca Harbeed a fost ”in spatele mai multor atacuri cu rachete antitanc contra civililor israelieni”, iar un general israelian a declarat ca tara sa poate continua lupta ”pe vecie”. Harbeed ar fi fost ucis de o racheta trasa de pe o drona in timp ce incerca sa se ascunda.

Cel putin 3 palestinieni au fost, de asemenea, ucisi de o lovitura aeriana israeliena contra unei masini in Gaza City, au spus medicii dupa o noapte de bombardamente aeriene grele dinspre Israel.

Armata israeliana a afirmat ca militantii din Gaza au tras in noaptea de duminica spre luni circa 60 de rachete spre orasele din Israel, in scadere fata de 120, respectiv 200, in cele doua nopti anterioare.

Un alt palestinian a fost omorat de un atac aerian in orasul Jabalaya, autoritatile medicale din Gaza spunand ca bilantul total, in ultima saptaman, este de 201 de morti, printre care 58 de copii si 34 de femei. Zece oameni au fost ucisi in Israel, inclusiv 2 copii, potrivit autoritatilor israeliene.

Mai mult despre:

Comentarii: