externe

Israelul spune ca va permite intrarea unei cantitati limitate de ajutoare din Egipt in Gaza, fara sa spuna si cand

Israelul va permite Egiptului sa livreze cantitati limitate de ajutor umanitar in Fasia Gaza, a declarat biroul primului ministru, Benjamin Netanyahu.Decizia a fost aprobata in urma cererii presedintelui american Joe Biden, aflat in vizita in zona, se arata intr-un comunicat citat de The Guardian.

Astfel Israelul nu va impiedica livrarile de ajutoare umanitare din Egipt atata timp cat sunt doar hrana, apa si medicamente pentru populatia civila din sudul Fasiei Gaza. Declaratia nu a facut nicio mentiune despre combustibilul extrem de necesar. Nu este clar cand va incepe sa ajunga ajutoarele in Gaza.

Presedintele Egiptului, Abdel Fatah al-Sisi, a fost de acord sa deschida punctul de trecere a frontierei Rafah pentru a permite intrarea a 20 de camioane cu ajutoare umanitare – alimente, apa si provizii medicale necesare.

Ajutorul umanitar pentru Gaza va trebui sa fie de ordinul a 100 de camioane pe zi si va trebui sa fie securizat, a declarat Martin Griffiths, coordonatorul ONU pentru afaceri umanitare.

„Trebuie sa incepem cu un numar semnificativ de camioane si trebuie sa ajungem la 100 de camioane pe zi, ceea ce era anterior programul de ajutor pentru Gaza”, a explicat Martin Griffiths.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

16 minute ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

6 ore ago

Unii deputati germani vor ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei: „Si Israelul a fost ajutat de SUA, Franta si Marea Britanie”

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

4 ore ago

SUA: Super-dronele care pot atinge 800 km/h, acestea sunt dotate cu inteligenta artificiala si pot inlocui rachetele de croaziera mult mai scumpe

Compania Mayman Aerospace, cu sediul in sudul Californiei, a prezentat noua sa gama de drone…

2 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

7 ore ago

Rusii au ocupat inca patru sate in regiunea Harkov. Ucrainenii sustin ca „inamicul nu a reusit sa strapunga frontul”

Ministerul rus al Apararii a anuntat duminica ocuparea a inca patru sate in provincia Harkov…

2 ore ago