Istoria ascunsa. Caramitru, despre „marii albi” care au condus BOR: „Toti au fost legionari si/sau comunisti si securisti. Anti-democratie si anti-occident”

analize

Finantistul Andrei Caramitru prezinta biografiile tuturor patriarhilor care au condus BOR si ajunge la concluzia ca „toti au fost legionari si/sau comunisti si securisti”. Unul dintre ei chiar a spus ca „Christos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Christos este sovietic!”.

„Cine au fost marii albi? Care e istoria reala a BOR – cine a condus-o?

Primul patriarh a fost de abia la 1925 (ca deh a durat pana a scapat statul de greci din Istanbul si alti straini care controlau de fapt biserica, care numai ‘romaneasca’ nu era).

Lista marilor albi e urmatoarea si e cumplita:

– Miron Cristea, 1925-39. Inainte sa fie patriarh a semnat un text impotriva unirii Transilvaniei cu Romania in care isi declara obedienta fata de Budapesta. A fost pus – ca patriarh – si in pozitia de prim-ministru (!!!) si a introdus atunci legislatia anti-semita care a permis persecutia si holocaustul. O minunatie de om.

– Nicodim Munteanu, 1939-48. A sustinut direct miscarea legionara

– Justinian Marina, 1948-77 – ‘Patriarhul Rosu’. A colaborat direct cu regimul stalinisto-comunist si a organizat distrugerea bisericii greco-catolice si preluarea prin furt, in colaborare cu comunistii, a intregului lor patrimoniu (marii episcopi greco-catolici au fost omorati in temnite in perioada aceea). Un mic text scris de el, ca exemplu: ‘Stalin, conducatorul Partidului Comunist, duce la indeplinire legea istoriei, cu alte cuvinte actioneaza asa cum doreste Dumnezeu, motiv pentru care trebuie sa ne supunem lui. Omenirea poate fi reinnoita dupa modelul rusesc; de aceea nici un crestin nu se poate opune ideii – crude, ce-i drept – care va crea un om nou pe intreaga planeta. Asemenea argumente sunt adesea folosite de clerici care sunt unelte ale Partidului. Christos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Christos este sovietic!’

– Iustin Moisescu, 1977-86. Initial legionar. Dupa – preluat de comunisti – a ajuns Deputat in Marea Adunare Nationala din anii 50 si ‘promovat’ ca mare alb al BOR. Conform Comisiei Prezidentiale pentru pentru analiza dictaturii comuniste – a fost colaborator al Securitatii. Conform istoricilor, ‘avea o proasta reputatie de politruc’. A fost total indiferent demolarii bisericilor sau intemnitarii unor mari preoti (de ex. Calciu-Dumitreasa)

– Teoctist Arpasu, 86-2007. Membru al Miscarii legionare, a participat la Progromul din Bucuresti. Dupa s-a asociat rapid cu Comunistii (in 47 sinodul i-a retras rangul de arhimandrit din cauza pozitiei pro-comuniste). Colaborator al Securitatii, a stat sub aripa celuilalt securist Iustin Moisescu. Nu s-a opus demolarii bisericilor. La revolutie, DUPA ce Ceausescu a tras in oameni in Timisoara, Teoctist ii trimite scrisoare de sustinere publica. A fost extrem de contestat dupa revolutie, s-a retras un pic dar si-a terminat mandatul, totul a fost ok

– Din 2007, actualul, pe care il cunosteti.

Exista o tema importanta aici – legionari si sau/comunisti si securisti. Anti-democratie si occident. Toti. De la inceputuri”, arata Caramitru intr-o postare pe Facebook.

Citeste si: Consilier PSD in Capitala, inregistrat: „Preafericitul Daniel este securist, normal ca-i securist. E de-al lor! Am intrat in PSD la indemnul lui”

>Consilierul general PSD Lazar Neacsu afirma intr-o inregistrare data publicitatii de Recorder ca Patriarhul Daniel este „securist”. Neacsu este un apropiat al patriarhului, el recunoscand ca s-a inscris in PSD la indemnul lui Daniel.

In ancheta „Clanul Marelui Alb”, in care Recorder dezvaluie afacerile ascunse ale BOR cu banii publici, unul dintre oamenii BOR infiltrati in politica afirma ca Patriarhul Daniel este „securist”, adica este controlat de serviciile secrete.

„S-a inscris in PSD la indemnul Patriarhului Daniel, pe care oamenii in reteaua sa de influenta in numesc Marele Alb”, spune Recorder despre despre Lazar Neacsu.

„Eu sunt un om de afaceri care in 2016 nu am avut ce face, l-am intrebat pe Marele Alb: ‘Preafericirea Voastra, vreau sa ma duc si eu consliier general, la ce partid sa ma duc?’. ‘Du-te la PSD ca va castiga toata tara’. El m-a sfatuit. Si asa a fost, n-a castigat PSD in toata tara? Da. Normal, ca-i securist. Normal ca-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om, ca si Papa”, spune Neacsu in inregistrarea Recorder.

Lazar Neacsu nu este de fapt un om politic, ci un om al Bisericii infiltrat in politica, precizeaza Recorder.

Lazar Neacsu, alaturi de Patriarh si de Gabriela Firea, cea care a pompat fonduri uriase din banii bucurestenilor in proiectul Catedralei Neamului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: