„Istoria se repeta. Economia se va prabusi in cateva trimestre”. Graficul care demonstreaza ca Romania se indreapta spre prapastie. Datele pe care Tudose si Dragnea se fac ca nu le vad

politica

Florin Citu, senator PNL si totodata un reputat specialist in economie, demonstreaza ca Romania se indreapta spre o criza economica extrem de grava, care va afecta tara mult mai rau decat cea care a urmat guvernarii Tariceanu.

„Istoria se repeta. Stiu. Un grafic. Dar nu va speriati. Este simplu. Graficul arata ceea ce explicam ieri – istoria se repeta.

Consumul final a depasit ca valoare (milioane lei in grafic) PIB-ul. Acelasi lucru s-a intamplat in 2006-2008. Fara dubiu motorul principal al cresterii economice, atunci si acum, – consumul stimulat de politici economice prociclice.

Acum situatia este mult mai proasta pentru noi. Investiile scad, datoria publica este de 4 ori mai mare ca in 2008, mai multi romani au plecat in strainatate.

Guvernul PSD isi bate joc de aceasta crestere economica. Un guvern responsabil ar fi permis investitiilor sa creasca in economie, ar fi investit in infrastructura si ar fi redus deficitul estimat (crestere economica mai mare decat estimata). Dar guvernul PSD si Dragnea NU sunt responsabili si NU sunt interesati de viitorul Romaniei. Vor doar sa se asigure ca ai lor au luat pensiile si salariile mai mari si si-au primit banii prin multitudinea de subventii si programe de la guvern introduse in primele 6 luni de guvernare”, a scris Florin Citu pe Facebook.

grafic

„Concluzia mea in acest context este simpla: din 2015 economia Romaniei a intrat exact in scenariul care a dus la criza din 2009-2010. Fara investitii si fara o relaxare pe piata fortei de munca (mai multi oameni) economia se prabuseste in cateva trimestre. Problema este ca se prabuseste in conditii mult mai proaste ca cele din 2008. Cu o datorie publica de aproape 4 ori mai mare si cu romani care nu stiu cum sa paraseasca tara mai repede.

Dragnea si ai lui se lauda cu o crestere economica ‘record’. Dar romanii care pleaca, investitorii straini si cei autohnoni, vad ca este singurul lucru cu care se pot lauda acesti impostori. La orice altceva Romania se afla la coada oricarui clasament. Liviule, rata somajului mica arata ca romanii fug din tara nu ca apar locuri noi de munca. Nu trece rata somajului la pozitive!

Romania este ultima la productivitate, numar de km de autostrada, PIB/capita, calitatea serviciilor publice, libertate economica si exceleaza la grad de saracie, coruptie, birocratie, hartuirea contribuabilui de stat. Acestea sunt lucrurile care au nevoie imediata de solutii din partea noastra!!! Dragnea nu le are”, scria Citu intr-o postare anterioara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: