ISU explica de ce nu a gasit PLANORUL: „Padurea era deasa”. Cadavrul pilotului, aflat printre ramasitele avionului

news

Epava planorului disparut la inceputul lunii august a fost gasita, sambata, in zona Muchia Cheii, situata intre Cabana Postavaru si orasul Rasnov.

Planorul a fost gasit de un turist, care a sunat la 112. „Echipaje ale Jandarmeriei Montane, ISU, Salvamont au ajuns la fata locului, au securizat zona pana ce vor ajunge la fata locului procurorii si criminalistii pentru a preleva probele necesare. Zona este foarte greu accesibila si probabil ca in cel mult o ora vor ajunge la fata locului”, a precizat prefectul Brasovului, Mihai Mohaci.

Cadavrul pilotului a fost gasit in interiorul planorului, in stare avansata de descompunere.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, zona respectiva a fost verificata atat cu forte la sol, inclusiv cu alpinisti, in zonele abrupte, cat si cu elicoptere si drone.

„In cursul verii, Masivul Postavarul, o zona de peste o mie de hectare, a fost inclusa in aerealul de cautare de mai multe ori, cu personal de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, de la Jandarmeria Montana, inclusiv cu alpinisti in zonele abrupte, precum si cu alte forte venite in sprijin.

De asemenea, zona a fost verificata si din aer atat cu elicoptere, cat si cu drone, dar, cu toate eforturile depuse, aparatul de zbor nu a putut fi identificat din cauza padurii foarte dese.

Misiunea de identificare a aeronavei a ramas permanenta pentru personalul din zona, care au efectuat verificari, de mai multe ori, pe baza indiciilor furnizate de la persoanele care au frecventat zona ca turisti. Acum, o astfel de sesizare s-a confirmat”, se arata in comunicatul citat.

Planorul pilotat de Mircea Craciun, considerat cel mai bun pilot de planor de distanta din Romania, a disparut in 6 august, fiind cautat saptamani in sir in mai multe zone din tara, insa fara niciun rezultat. Planorul a fost inchiriat de la o firma din strainatate de catre pilotul Mircea Craciun, care il testa pentru prima data dupa asamblare.

In 6 august, membri ai Aeroclubului Brasov l-au ajutat pe pilot sa se inalte si sa decoleze din Masivul Postavarul.

Mircea Craciun se pregatea pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri in zbor liber.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: