Italia a decis, din 3 iunie redeschide granitele. Toate restrictiile de calatorie sunt ridicate

news

Guvernul Italiei a aprobat vineri noaptea un decret care va permite calatoriile catre si dinspre alte tari membre ale Uniunii Europene incepand cu data de 3 iunie, transmit Reuters si dpa, citate de Agerpres.

Decretul a fost propus de catre premierul Giuseppe Conte si ministrul sanatatii Roberto Speranza.

Tot din 3 iunie, guvernul de la Roma va permite deplasarile in mod liber in interiorul Italiei. Desi unele regiuni au dorit o revenire mai rapida la regimul normal, premierul Conte a insistat pe o ridicare progresiva a restrictiilor pentru a preveni un al doilea val de infectari cu noul coronavirus.

Peste 31.600 de italieni au decedat din cauza COVID-19 incepand cu data de 21 februarie, bilant care plaseaza Italia pe pozitia a treia in lume, dupa SUA si Regatul Unit.

Pentru a limita raspandirea noului coronavirus, Italia a fost prima tara europeana care a impus restrictii la nivel national, in luna martie. Intr-o prima etapa, unele masuri au fost relaxate incepand cu 4 mai, atunci cand a permis redeschiderea parcurilor si a fabricilor.

La 18 mai urmeaza sa fie redeschise magazinele, zi din care sunt permise si deplasarile in interiorul regiunilor.

Interdictia asupra calatoriilor intre regiunile Italiei si asupra celor internationale ramane in vigoare pana la 2 iunie, cand se marcheaza Ziua Republicii. Toate restrictiile de calatorie vor fi ridicate pe 3 iunie, executivul italian sperand sa poata salva cel putin o parte a sezonului turistic.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: