Italia a interzis, luni, utilizarea sistemelor de recunoastere faciala cu exceptia cazului in care joaca un rol intr-o ancheta judiciara

life

Italia a interzis, luni, utilizarea recunoasterii faciale si a „ochelarilor inteligenti”, deoarece Agentia pentru Protectia Datelor a emis o atentionare pentru doua municipalitati care experimenteaza aceste tehnologii, potrivit Reuters.

Sistemele de recunoastere faciala care utilizeaza date biometrice nu vor fi permise pana cand nu va fi adoptata o lege in acest sens, sau cel putin pana la sfarsitul anului viitor, potrivit Agentiei, cu exceptia cazului in care joaca un rol in anchetele judiciare sau in lupta impotriva criminalitatii.

Potrivit legislatiei europene si italiane, prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organismele publice care utilizeaza dispozitive video este in general permisa din motive de interes public si atunci cand este legata de activitatea autoritatilor publice.

Cu toate acestea, municipalitatile care doresc sa le foloseasca trebuie sa incheie un „pact de securitate urbana” cu reprezentantii guvernului central.

Agentia a reactionat la masurile luate in orasul Lecce, din sudul Italiei, unde autoritatile au declarat ca vor incepe sa utilizeze o tehnologie bazata pe recunoasterea faciala.

Municipalitatea a primit ordin sa furnizeze o descriere a sistemelor adoptate, scopul si temeiul lor legal, precum si o lista a bazelor de date accesate de dispozitivele sale de monitorizare.

Acelasi lucru a fost cerut si autoritatilor din orasul toscan Arezzo, unde politia locala urma sa fie echipata cu ochelari cu infrarosu care pot recunoaste numerele de inmatriculare ale masinilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: