Italia: Angajatii Enel intra in greva dupa accidentul mortal de la hidrocentrala de langa Camugnano

externe

Salvatorii au continuat, miercuri, sa caute patru persoane disparute in urma accidentului subteran de la o centrala hidroelectrica din nordul Italiei, muncitorii planuind sa faca greva joi in semn de protest pentru problemele de siguranta la locul de munca, potrivit Reuters.

Cel putin trei persoane au fost ucise si cinci ranite, marti, in urma unei explozii si a unui incendiu la hidrocentrala Enel Green Power, parte a Grupului Enel din apropiere de orasul Camugnano, la aproximativ 60 km din Bologna. Salvatorii au spus ca este putin probabil sa gaseasca supravietuitori, deoarece zona exploziei este situata sub suprafata lacului si este acum complet inundata.

Decesele au alimentat ingrijorarile exprimate deja de sindicate cu privire la siguranta la locul de munca din Italia, dupa o serie de accidente mortale in fabrici si pe santiere.

Lucratorii Enel planuiesc sa faca greva timp de opt ore din cauza acestei probleme joi, in timp ce lucratorii din alte sectoare la nivel national vor organiza o greva de patru ore planificata anterior.

Consiliul de administratie al Grupului Enel a emis miercuri o declaratie prin care si-a exprimat condoleante familiilor victimelor si solidaritatea cu toti cei implicati.

Enel Green Power a declarat ca testarea unui prim grup de turbine a fost finalizata in ultimele zile si ca se lucra la testarea unui al doilea grup in momentul accidentului.

Bernabei a spus ca Siemens Energy, ABB si Voith se numara printre companiile lider in domeniu pentru astfel de lucrari de modernizare.

Cele trei companii s-au limitat la a prezenta condoleante si urari de insanatosire grabnica ranitilor, fara a da detalii despre victime.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: