Italia continua furnizarea de arme catre Ucraina si in 2023

externe

Giorgia Meloni, islamizare, Europa, civilizatie

Noul guvern de extrema dreapta al Italiei a emis joi un decret ce valideaza continuarea furnizarii de arme catre Ucraina si in 2023, in continuitatea politicii duse de administratia precedenta, informeaza AFP citata de Agerpres.

Decretul prelungeste pana pe 31 decembrie 2023 autorizatia privind „transferul de mijloace, de materiale si de echipamente militare catre autoritatile guvernamentale ale Ucrainei”, potrivit comunicatului.

Dupa ce si-a preluat mandatul in octombrie, sefa guvernului italian Giorgia Meloni, lidera partidului post-fascist Fratelli d’Italia, a reiterat sprijinul sau pentru Kiev si importanta NATO. In primul sau discurs sustinut in Parlament, ea a promis ca va „continua sa fie un partener fiabil al NATO in sustinerea Ucrainei”.

Parlamentul italian are acum 60 de zile pentru a transforma decretul in lege.

In pofida eforturilor Giorgiei Meloni de a-i asigura pe aliatii occidentali de sprijinul Italiei pentru politica UE si NATO asupra Ucrainei, in special in ceea ce priveste sanctiunile, legaturile stranse pe care doi dintre partenerii sai din coalitie le au cu Moscova au suscitat intrebari.

Matteo Salvini si partidul sau Liga, la fel ca fostul premier Silvio Berlusconi, liderul partidului Forza Italia, afiseaza de multa vreme relatii bune cu Kremlinul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: