Italia. Musulmanii cer si ei dreptul de a avea mai MULTE neveste, dupa ce au fost legalizate casatoriile intre persoane de acelasi sex

externe

Un important reprezentant al musulmanilor din Italia sustine ca poligamia trebuie sa devina un drept civil, similar cu casatoria intre persoane de acelasi sex.

„Nu exista niciun motiv ca Italia sa nu accepte poligamia daca persoanele sunt de acord”, a declarat Hamza Piccardo, fondatorul Uniunii Comunitatilor si Organizatiilor Islamice (UCOII).

„Daca vorbim despre drepturi civile, atunci poligamia este un drept civil. Musulmanii nu sunt de acord cu parteneriatele homosexuale insa trebuie sa accepte un sistem care permite asa ceva”, a subliniat Piccardo, citat de RT.

Solicitarea liderului musulman a starnit rumoare in Italia, o tara preponderent catolica. „Secole de lupta pentru drepturile femeilor ar putea fi sterse dintr-o miscare. Poligania nu are nimic de a face cu drepturile civile”, a declarat Debora Serracchiani, vicepresedinte al Partidului Democrat, aflat la guvernare.

Un europarlamentar al Ligii Nordului a tinut sa arate ca „asa arata islamul moderat cu care guvernul italian intentioneaza sa mentina dialogul”.

Liderul musulman a raspuns acestor critici spunand ca „poligamia tine de egalitatea cetatenilor in fata legii”. „Nu subestimati efectul demografic al poligamiei. Ar putea reechilibra declinul populatiei si rezolva nevoia continua de forta de munca straina”, a adaugat Hamza Piccardo.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: