Italia: Politia a saltat peste 100 de mafioti din clanul ‘Ndrangheta. Germania serveste drept centru de spalare a banilor pentru ‘Ndrangheta

externe

carabinieri

Politia italiana a retinut marti, in orasul Cosenza din Calabria, 109 presupusi membri ai mafiei ‘Ndrangheta, relateaza Deutsche Welle.

O coalitie a agentiilor italiene de aplicare a legii a vizat membri locali ai clanurilor Lanzino-Patitucci si Zingari, precum si un ofiter al politiei vamale.

Raidul a fost condus de procurorii antimafia, fiind implicati atat carabinierii, cat si ofiteri federali si locali si unitatea de infractiuni economice.

Potrivit autoritatilor, persoanele arestate sunt suspectate de trafic de droguri, asociere mafiota si extorcare de bani de la comercianti si oameni de afaceri din zona Cosenza.

In trecut, operatiunile speciale impotriva membrilor ‘Ndrangheta s-au soldat cu condamnarea a aproximativ 200 de mafioti – inclusiv cu sentinte lungi pentru sefii de rang inalt. Acuzatiile au variat de la trafic de droguri la extorcare si furt.

Politia italiana a estimat anterior ca ‘Ndrangheta ar putea controla pana la 80% din piata de cocaina din Europa.

Drogurile sunt transportate din America Latina prin intermediul unor containere care aduc alimente si lemn. Companiile detinute de mafie preiau apoi incarcaturile.

Germania serveste drept centru de spalare a banilor pentru ‘Ndrangheta. Autoritatile din aceasta tara au arestat peste 30 de membri in cadrul unui raid in 2023.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: