news

Italia priveste cu teama catre Romania: „Romania este unul dintre focarele majore din Europa”. Ce scrie presa europeana

Numeroase publicatii din UE scriu despre pericolul pe care Romania il reprezinta acum in privinta unei recrudescente a pandemiei. Agentia Rador prezinta mai multe articole din presa europeana legate de acest subiect.

Agentia MTI din Ungaria atrage atentia ca infectarea cu coronavirus se extinde in Romania intr-un ritm accelerat. Joi, recordul negativ al infectiilor diagnosticate cu o zi in urma a fost depasit din nou.

Conform raportului GCS in ultimele 24 de ore au fost luate in evidenta 1.112 de noi cazuri de coronavirus si alti 25 de bolnavi si-au pierdut viata. Astfel numarul deceselor provocate de epidemie a ajuns la 2.126, iar din momentul debutului epidemiei s-au identificat in Romania peste 41.000 de persoane infectate cu coronavirus.

In ultimele 24 de ore numarul celor aflati in carantina a crescut aproape de 4 ori: in acest moment 2.150 de persoane infectate, respectiv sosite din tari unde este prezenta epidemia se afla in carantina la domiciliu sau in spatiile desemnate de autoritati, asteptand trecerea perioadei latente a bolii. Dupa o pauza de peste doua saptamani marti a intrat in vigoare legea carantinei care garanteaza o baza juridica pentru izolarea persoanelor suspectate de infectare.

In Italia, Il Fatto Quotidiano noteaza ca Romania este unul dintre cele mai importante focare de coronavirus din Europa.

Primul val al epidemiei de coronavirus din Romania nu a prezentat un motiv deosebit de ingrijorare. Insa al doilea, in curs de desfasurare in aceste saptamani, a transformat tara intr-unul dintre focarele majore din Europa si, cu siguranta, primul din Balcani. In ultimele 24 de ore a fost atinsa cifra record de 1.112 de cazuri pozitive, numarul total al persoanelor infectate de la inceputul epidemiei si pana in prezent fiind 41.275, cel al mortilor, 2.126, dintre care 25 au decedat ieri. Capitala Bucuresti este cea mai afectata, iar la 22 iulie, guvernul a decis inchiderea satului Cartojani, in provincia Giurgiu, in extremitatea sudului tarii, unde saptamana trecuta s-au inregistrat in medie peste 3 cazuri pe zi la o mie de locuitori.

In Belgia, numarul de cazuri a crescut cu 91% fata de saptamana precedenta si a fost introdusa obligatia de a purta masti si in exterior, in timp ce Regatul Unit a stabilit ca acestea trebuie purtate in toate magazinele, inclusiv in restaurante sau in cafenelele takeaway. Pe de alta parte, Germania inregistreaza aproximativ 2 mii de noi infectii, toate legate de focarul izbucnit in abatorul Toennies din orasul Rheda-Wiedenbrueck, din Renania de Nord-Westfalia. In crestere si cazurile din Spania (971), in special in regiunile Aragon si Catalonia.

In Romania nu trece o zi fara ca numarul persoanelor infectate sa nu-l depaseasca pe cel din ziua precedenta, iar in ultimele 24 de ore s-a atins un nou record: 1.112 de cazuri. Aspectul care trebuie luat in considerare, tinand cont de statistici, este ca, cresterea infectiilor este direct proportionala cu cresterea numarului testelor care se efectueaza zilnic, la cererea cetatenilor insisi. Pentru romani, in aceasta perioada de vacanta, testul anti-Covid este obligatoriu pentru a putea intra in tari precum Grecia (este valabil 72 de ore) sau chiar pentru a trece prin Ungaria (ruta principala prin care se ajunge, in masina, in Europa de Vest). Din cele 20.085 de teste din ultimele 24 de ore, 8.107 au fost efectuate la solicitarea spontana a cetatenilor. Autoritatile au aratat ca nu doresc sa recurga deocamdata la alt lockdown, in conformitate cu solicitarile Uniunii Europene, insa in urma cu cateva zile, premierul Ludovic Orban a lasat de inteles ca solutia nu este exclusa in totalitate. „Nu dorim sa impunem alte restrictii – a spus premierul – niciun fel de masuri care pot avea un efect negativ asupra economiei, insa totul depinde de respectarea regulilor si de evolutia pandemiei”.

Il Messaggeroa trage atentia ca in regiunea Lazio, joi au fost depistate 26 de noi cazuri de coronavirus. Jumatate sunt cetateni straini, printre care doua romance din Bacau care se intorceau la ingrijit batrani

In ultimele 24 ore, in regiunea Lazio au fost inregistrate 26 de noi cazuri de coronavirus si un deces. Este a doua zi succesiva cand se inregistreaza o crestere a infectarilor (ieri au fost 16). Din noile cazuri, aproape jumatate (12) sunt importate: patru cazuri sunt cetateni din Bangladesh, alti patru provin din India, doua cazuri sunt din Romania, unul din Lituania si un caz din Maroc. S-a dispus suspendarea temporara a restaurantului „Michelino Fish” din cauza unei angajate care s-a dovedit a fi pozitiva la testul Covid.

A inceput operatiunea de urmarire a contactelor, si au fost cerute listele clientilor care vor fi trimisi la drive-in-ul din Casal Bernocchi. Au fost identificate si ingrijitoarele care se intoarceau din Romania la bordul autocarelor care circula pe ruta Bacau-Roma. Ancheta epidemiologica este in curs de desfasurare. „Scaderea atentiei poate genera o crestere a numarului cazurilor zilnice. Factorii de risc care trebuie monitorizati raman cazurile din import si viata de noapte”, comenteaza consilierul pentru sanatate din regiunea Lazio, Alessio D’Ama.

Doua cazuri privesc doua femei care se intorceau din Romania, iar procedurile internationale de urmarire a contactelor au inceput deja. In unitatea sanitara Roma 4, s-a inregistrat un singur caz de pozitivitate in ultimele 24 de ore, fiind vorba de o persoana originara din Bangladesh. In unitatea sanitara ASL Roma 5 s-au verificat patru cazuri noi in ultimele 24 de ore, doua fiind persoane de nationalitate indiana. A inceput deja o ancheta epidemiologica. Un alt caz priveste un barbat de nationalitate lituaniana care s-a intors din tara de origine. Au inceput inceput procedurile de urmarire internationala a contactelor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Controversatul sociolog Mirel Palada, condamnat cu suspendare pentru a refuzat sa i se masoare alcoolul din sange. El va face si munca in folosul comunitatii, in cimitire

Sociologul Mirel Palada, cunoscut pentru opiniile si atitudinile sale scandaloase, a fost condamnat definitiv de…

39 de minute ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

2 ore ago

Pelerinajul de Rusaliile catolice de la Sumuleu Ciuc. Unii pelerini au facut peste 1000 de kilometri

Numeroase grupuri de pelerini se indreapta, sambata dimineata, spre Sumuleu Ciuc, pentru a participa la…

9 minute ago

Bagheta frantuzeasca sarbatorita in Franta cu o emisiune de timbre cu miros

Aproape 600.000 de marci postale cu miros, create pentru a celebra bagheta frantuzeasca artizanala au…

45 de minute ago

ELCEN: „Falimentul RADET este rezultatul exclusiv al deciziilor gresite luate de Gabriela Firea in timpul mandatului sau de primar general”

Electrocentrale Bucuresti S.A. (ELCEN), companie aflata in sublordinea Ministerului Energiei, a transmis un comunicat de…

55 de minute ago