„Iti vine sa-i dai dracului, sa-ti iei campii”. CTP, reactie furioasa la adresa inconstientilor cu COVID-19 care se externeaza

analize

Reactie dura a lui Cristian Tudor Popescu la adresa celor infectati care se externeaza din spitale, in contenxtul unei cresteri tot mai accentuate a numarului de imbolnaviri.

„Iti vine sa-i dai dracului pe astia care cer externarea din spital. Pai, n-ai vrut tu sa pleci, ca te torturam aici? Te scapa avocata poporului… La un moment dat iti vine sa-i dai dracului, sa-ti iei campii. Medicii nu au voie sa faca asta, trebuie sa stranga din dinti, sa-i trateze chiar si pe indivizii care ii jignesc, care chiar isi bat joc, carora nu le pasa nici de ei nici de altii“, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, vineri seara, la Digi24, ca si sambata se va inregistra o „cifra record” privind numaurl de infectari. Vineri, bilantul a fost de 799 de cazuri.

„Si maine vom avea o cifra record”, a declarat Arafat. Raed Arafat a mentionat ca vineri, la ora 18:00, erau raportate 866 de cazuri.

Arafat a subliniat ca situatia ”incepe sa devina ingrijoratoare” pentru ca nu mai sunt locuri la terapie intensiva in spitalele din Bucuresti care trateaza pacienti infectati cu coronavirus.

”Spitalele de terapie intensiva care primesc pacienti infectati cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Bals, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Daca apare un caz, il vom muta in afara Bucurestiului. Si spitalul din Ploiesti este ocupat la capacitate maxima. Solutia este sa cream paturi de ATI, sa aducem ventilatoare. Avem stocuri si pentru ca a aparut aceasta problema trebuie sa apelam la aceasta solutie. Dar avem nevoie de personal”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: