Iubitul Olgutei Vasilescu isi transforma biroul din Senat in buncar: „Presupune antifonare, presupune acces cu cod, cheie, camera de luat vederi, fara telefoane”

politica

Biroul presedintelui Comisiei SRI din Parlament a devenit zona de informatii clasificate clasa I, astfel ca geamurile si peretii vor fi protejate pentru a nu exista scurgeri de informatii, iar accesul se va face pe baza de parola, a declarat marti senatorul PSD.

„Am fost informati ca a fost astazi o discutie la nivelul secretarului general de la Camera Deputatilor si a staff-ului in ceea ce priveste zona de informatii clasificate clasa I si clasa a II-a, iar decizia noastra este ca in aceasta sala (de sedinte a Cimisiei de control SRI – n.r.) sa fie zona de securitate clasa a II-a, iar la biroul presedintelui (comisiei – n.r.) sa fie zona de securitate clasa I. Asta inseamna ca informatii cu caracter strict-secret, de importanta desosebita, o sa putem sa dezbatem si sa discutam doar in biroul presedintelui, iar celelalte, inclusiv audierile, se vor purta aici, in sala de sedinte. Presupune antifonare, presupune protectia datelor, presupune acces cu cod, cheie, camera de luat vederi, fara telefoane si toate lucrurile de genul acesta”, a explicat Manda, citat de Mediafax.

El a mai spus ca sedintele comisiei nu vor avea loc in biroul sau.

„Spun doar ca in momentul in care vom discuta despre informatii strict-secret de importanta deosebita, care pot fi dezvoltate si discutate doar intr-o sala care sa aiba zona de securitate clasa I, atunci le vom dezbate acolo. Nu stiu, vreo adresa cu acest caracter sau vreo discutie cu conducerea SRI. Nu vorbim de audieri, sedintele de bilant sau alte lucruri de genul acesta”, a precizat Manda.

El a facut referire si la amenajarea biroului sau.

ā€¯Accesul se face numai de catre persoane care au acces la persoane de acest gen. Se face acces pe baza de parola, cu cartela, cu camera de luat vederi. Se inregistreaza si parola, dar si cartela. Stim exact care este persoana care a intrat, la ce ora a intrat. Se intra, bineinteles, fara telefon, fara echipament de inregistrare, de pozare, de orice fel. Geamurile sunt protejate, astfel incat sa nu poate sa existe scurgeri de informatii. Peretii sunt protejati, astfel incat sa nu poata sa existe transfer de informatii sau de voce. Sunt masuri conform legii, atat pentru zona de securitate clasa I, cat si pentru zona de securitate clasa a II-a”, a precizat senatorul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: