Inca un STALP al PSD este luat la tinta de DNA. Primarul Ploiestiului a fost retinut

news

Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a fost retinut marti de procurorii DNA Ploiesti pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

Iulian Badescu va fi prezentat miercuri cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Prahova, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, in acelasi dosar au fost puse sub acuzare Oana Cristina Iacob, secretar al municipiului Ploiesti, si Iulia Alina Alexandru, director executiv la Directia administratie publica, juridic — contencios, achizitii publice, contracte din cadrul Primariei Ploiesti, ambele pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

DNA sustine ca, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, Iulian Badescu a semnat, la data de 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara „Lupii Galbeni 2012” Ploiesti si, la data de 28 iunie 2013, a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8 milioane lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma de 8 milioane lei, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara „Lupii Galbeni 2012” a unui folos necuvenit de aceeasi valoare.

Anchetatorii sustin ca, prin semnarea contractului si a regulamentului respectiv, Iulian Badescu si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu prevazute de Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale si a incalcat dispozitiile din OG 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale.

Primarul mai este acuzat ca i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare „Lupii Galbeni 2012”, in schimbul derularii contractului de asociere, precum si a efectuarii platilor catre Asociatie, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei FC Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie — februarie 2013, respectiv ianuarie — februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, cand Badescu a insotit echipa in cantonament.

In calitate de secretar al municipiului Ploiesti, Oana Cristina Iacob, prin indeplinirea defectuoasa a atributiei de serviciu, a avizat pentru legalitate Hotararile Consiliului Local Ploiesti prin care s-au aprobat incheierea contractului de cooperare intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara „Lupii Galbeni 2012” Ploiesti si Regulamentul de aplicare a prevederilor contractului, hotarari adoptate cu incalcarea dispozitiile legale.

Rapoartele de specialitate prin care a propus Consiliului Local Ploiesti, spre aprobare, contractul si regulamentul de aplicare au fost semnate de Iulia Alina Alexandru, desi nu erau indeplinite conditiile prevazute de lege.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: