Iulian Bulai ataca dur PNL: „Daca nu ar fi fost USRPLUS la guvernare, banii din PNRR ar fi fost spalati de mafia locala si judeteana abonata la contracte cu statul”

politica

Deputatul USRPLUS Iulian Bulai sustine ca este meritul formatiunii sale pentru faptul ca banii din PNRR nu vor ajunge sa fie „spalati de mafia locala si judeteana abonata la contracte cu statul”. „Sa nu uitam de scenariul de la Ministerul Energiei, unde Virgil Popescu a dorit includerea in PNRR a unei firme apropiate, care ar fi primit 600 mil E pentru ca asa credea domnul ministru ca e bine”, ataca Bulai.

„Daca nu ar fi fost USRPLUS la guvernare, PNRR ar fi fost folosit drept PNDL, spart in mii de bucati mici, ca sa ajunga fiecarui primar de-o combinatie pe bani multi. Sa faca carpeli din care nu se alege nimic. Sa cumpere becuri la mii de lei bucata.

Jumatate din bani s-ar fi dus pe investitii la preturi astronomice, jumatate din bani ar fi fost spalati de mafia locala si judeteana abonata la contracte cu statul. Nu s-ar fi facut nicio investitie mare strategica si cu impact istoric. Nicio reforma.

Sa nu uitam de scenariul de la Ministerul Energiei, unde Virgil Popescu a dorit includerea in PNRR a unei firme apropiate, care ar fi primit 600 mil E pentru ca asa credea domnul ministru ca e bine.

Scenariul PNRR in format PNDL nu se intampla pentru ca acolo este Cristian Ghinea, care pune piciorul in prag si vrea reforme pe bune in tara. Cu investitii mari si concrete in sectoare cheie. Finanteaza autostrazi verzi si reabilitarea cailor ferate, educatie si sanatate.

Hai cu ‘La multi ani’ pentru Cristian Ghinea! Azi e ziua lui! Romania nu a beneficiat de Planul Marshall, avem insa PNRR gandit bine si orientat spre mari proiecte de tara”, a transmis Bulai, marti.

Rares Bogdan a criticat, sambata, in conferinta de alegeri a PNL Bihor, faptul ca PNL nu detine portofoliul Fondurilor Europene, el sustinand ca cel mai bun titular pentru functia de ministru ar fi fost Marcel Bolos, predecesorul lui Cristian Ghinea.

„O sa nasc un breaking news, dar nu am cum sa nu-l nasc. M-as fi bucurat sa fie aici, alaturi de Lucian Bode, care observ ca vorbeste mai multe de Transporturi decat de Interne (…) alaturi de Raluca Turcan as si vrut sa fie aici si trebuia sa fie aici, oameni buni! Daca stateam drepti si negociam drepti aici trebuia sa fie Marcel Bolos care ar fi fost cel mai bun ministru al Fondurilor Europene.

E o rusine ca nu este in Guvernul Citu! Este o rusine pentru liberali si pentru Romania!

Si va mai spun ceva: daca Marcel Bolos era ministrul Fondurilor Europene, sau Investitiilor, sau cu Dumnezeu, ca ii tot schimba numele, va asigur ca eram in cele 14 state care semnau PNRR-ul si incasam pana la sfarsitul lui august banii! Asa, il semnam prin septembrie. Dar nu e Marcel Bolos. Din ce cauza? Poate va raspunde unul dintre cei care vin dupa mine, sa vorbeasca aici”, a afirmat Rares Bogdan in fata delegatilor la conferinta de alegeri a conducerii PNL Bihor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: