Iulian Bulai, despre propunerea AUR copiata din Ungaria: „Asistam la o competitie a urii si a intolerantei”

politica

Deputatul USRPLUS Iulian Bulai a anuntat, miercuri, ca parlamentarii USRPLUS vor vota impotriva pachetului legislativ propus de AUR care prevede „limitarea reprezentarii sau promovarii in randul minorilor a homosexualitatii si a schimbarii de sex”. „Eu cred ca noi, ce de la USR PLUS, ne vom opune unor asemenea aberatii”, a adaugat el.

„Asistam la o competitie a urii si a intolerantei din partea unui partid parlamentar care se vrea a fi serios, dar care isi ia ca exemple partide extremiste si tari care sunt date la o parte in UE, care sunt marginalizate, pentru ca nu inteleg ca trebuie sa ne raportam cu respect si cu demnitate fata de toate persoanele, indiferent de orientarea lor, indiferent de apartenenta lor etnica sau de orientarea lor sexuala. Asta face AUR acum, ostilizeaza o categorie sociala din Romania si mai mult, creeaza o falsa problema. In Romania, doar 7% dintre copii au acces la o minima educatie sexuala, care este educatia sexuala clasica”, a declarat Iulian Bula la RFI.

El a adaugat ca nu a existat inca o discutie la grupul parlamentar al USRPLUS, deoarece AUR abia a anuntat depunerea proiectului de lege.

„Eu cred ca noi, ce de la USR PLUS, ne vom opune unor asemenea aberatii si ca la referendumul pentru definirea familiei in Constitutie, eu cred ca USR se va opune si colegii mei din Parlament si cu mine vom vota impotriva acestui proiect. Nu am vazut acest proiect, nu stiu daca este depus, nu am avut o discutie la grupul parlamentar, pentru ca este o stire foarte proaspata si nici nu am discutat cu ceilalti colegi din conducerea partidului, dar sentimentul meu este ca ne vom opune unei asemenea initiative”, a mai spus Bulai.

Alianta pentru Unirea Romanilor va initia demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care sa limiteze reprezentarea sau promovarea in randul minorilor a homosexualitatii si a schimbarii de sex, in urma consultarii efectuate in randul membrilor si simpatizantilor sai. „AUR sustine familia si valorile crestine. Activistii LGBTQI nu au ce cauta in scolile si in gradinitele din Romania. Vrem sa ferim copiii romanilor de expunerea la o propaganda nepotrivita pentru varsta lor”, a explicat liderul senatorilor partidului, Claudiu Tarziu.

Asociatia ACCEPT a solicitat partidelor politice parlamentare sa se distanteze de proiectele legislative iliberale vehiculate de AUR, partid cu o agenda extremista care instiga la ura si discriminare impotriva persoanelor LGBTI.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: