Iulian Bulai (USRPLUS) cere desfiintarea MAI: „Nu se mai justifica. Tara are nevoie de reforme, are nevoie de a regandi fundamental institutiile centrale”

politica

Deputatul USRPLUS Iulian Bulai considera ca „Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifica” si cere ca acesta sa fie comasat cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. „Tara are nevoie de reforme, are nevoie de a regandi fundamental institutiile centrale”, afirma Bulai.

„Invitatie la dezbatere! Citesc propunerile de reforma ale unui coleg din coalitia de guvernare: comasarea Ministerului Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne. Nu de dragul reformei, ci ca sa multumeasca un coleg liberal care e nemultumit de fisa postului: ministrul Lucian Bode.
Nu comentez propunerea de mai sus, doar spun asa: e nevoie de reforma, de o reforma puternica. Nu pentru a multumi mai multi politicieni cazuti printre scaune la impartirea portofoliilor, ci pentru ca tara are nevoie de reforme, are nevoie de a regandi fundamental institutiile centrale, pentru a corespunde cerintelor actuale.

Propun asadar:

– comasarea Ministerului Afacerilor Interne cu ministerul care se ocupa si de administratia publica locala (acum Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei). Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifica. Atributiile MAI pot fi preluate de ministerul care detine portofoliile administratiei publice si functionarilor publici.

– comasarea Ministerului Cercetarii cu cel al Educatiei. Cele doua domenii sunt interdependente. Este cel mai firesc lucru sa conectam deciziile pe cele doua domenii. Si sa avem un singur minister.

– comasarea Ministerului Energiei cu cel al Economiei. Asa cum de fapt a fost si anul trecut sub guvernul Orban. Domenii interconectate in mod natural.

Vrea Rares Bogdan reforme pe bune? Il invit la dezbatere pe propunerile de comasare de mai sus”, a scris Bulai pe Facebook.

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a afirmat ca poate ar trebui facut un minister al Transporturilor Interne, ”adica un minister al Transporturilor si al Afacerilor Interne impreuna”, care sa fie condus de catre actualul ministru de Interne Lucian Bode, fost detinator al portofoliului Transporturilor. „Nu pentru ca cei de acum nu fac lucruri bune – Doamne fereste! – ci pentru ca Lucian a facut lucruri grozave acolo si a ramas in acel an si doua luni de zile cat a condus ministerul au ramas niste proiecte grozave pe care se construieste acum dezvoltarea Romaniei”, a explicat Rares Bogdan ideea.

„Dumneavoastra aveti un om care si-a castigat respectul nu doar aici, in Salaj, nu doar in Transilvania. (…) Dragii mei, Lucian Bode e genul de om care vorbeste putin si face mult. Eu am spus – sper ca de data asta sa nu se mai creeze un breaking news, nu-mi doresc – am spus ca, la un moment, dat, poate ar trebui sa facem un minister al Transporturilor Interne, adica un minister al Transporturilor si al Afacerilor Interne impreuna, pe care sa-l conduca un singur om, dar asta pentru ca Lucian a facut lucruri bune, nu pentru ca cei de acum nu fac lucruri bune – Doamne fereste! – ci pentru ca Lucian a facut lucruri grozave acolo si a ramas in acel an si doua luni de zile cat a condus ministerul au ramas niste proiecte grozave pe care se construieste acum dezvoltarea Romaniei”, a afirmat Rares Bogdan sambata dupa amiaza, la conferinta de alegeri a PNL Salaj, filiala condusa de fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, detinator a portofoliului la MAI, informeaza news.ro.

Rares Bogdan a precizat de asemenea ca nu doreste sa mai discute despre afirmatiile pe care le-a facut sambata, in judetul Bihor, privind Ministerul Proiectelor Europene.

„Nu am nimic de declarat, tot ceea ce am spus am spus acolo. (…) Tin prea mult la Florin Citu, vreau prea mult sa functioneze acest Guvern perfect, stiu extrem de bine ca munca intr-o coalitie este extrem de complicata si tocmai de asta subiectul deschis la Bihor este inchis, cred in continuare ca Marcel Bolos era un ministru exceptional atata tot!”, a afirmat Rares Bogdan.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: