Iulian Bulai (USRPLUS) il provoaca pe Teodosie, cere ca si femeile sa poata fi preot: „Cumnata mea este preot paroh in alta tara”

politica

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS) solicita intr-o postare publicata sambata pe Facebook ca si femeile sa primeasca dreptul de a sluji in biserica ortodoxa, asa cum se intampla acum si in alte biserici. El a dezvaluit ca sora sotiei sale esre preot.

„Sa ramana aici: cumnata mea (sora sotiei) este preot. Nu preoteasa, adica sotia unui preot. Ci sacerdot. Preot paroh. Cu 6 ani studiu al teologiei, enoriasi si permis de conducere. Episcopul ei este tot o doamna.

Cumnata mea oficiaza liturghii, casatorii, botezuri, inmormantari. O tipa modesta, empatica si care uneste o mica comunitate in jurul ei. In alta tara. In aceeasi religie. Hai ca se poate”, a scris Bulai pe Facebook.

Postarea lui Bulai are legatura cu o noua declaratie scandaloasa a lui IPS Teodosie de la Constanta.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul barbatului si al femeii. Sigur ca nicio femeie nu poate fi preot si atunci e discriminare? De ce? Pentru ca aceasta este conditia ei. Ea nu poate fi perpetuu intr-o rugaciune, pentru ca are conditia slabiciunilor sale. Cum sa fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a inceput pacatul. Daca nu pacatuia, nu ar fi nascut in dureri”, a declarat IPS Teodosie in urma cu doua zile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: