Iulian Fota il pune la punct pe Ciolacu: „Sa compari ce am avut ieri la Washington cu 10 August este o ticalosie”

politica

Iulian Fota are o replica dura dupa ce in Romania au aparut comparatii intre violentele de la Washington si protestul din 10 August 2018 din Piata Victoriei.

„Sa compari ce am avut ieri la Washington cu 10 August este o ticalosie. La 10 August, in Bucuresti, lumea civilizata si onesta din strada a avut dreptate, aparand democratia, in timp ce extremistii din cladirea Guvernului greseau. La Washington a fost exact pe dos. Extremistii americani din strada au gresit grav si cei din Capitoliu, din cladire, aparau democratia. La Bucuresti, jandarmii au fost de partea gresita, protejand trumpistii nostri, la Washington, politia a aparat democratia si statul.

A doua comparatie gresita este cea cu BLM. Extremistii de ieri aparau o minciuna, alegerile furate. BLM militeaza pentru o problema reala si inca nerezolvata. Stop manipularii!”, a scris Fota pe Facebook.

Intrebat miercuri seara, la Antena 3, daca se astepta la violentele de la Washington, Ciolacu s-a gandit sa faca o comparatie cu violentele din 10 August de la Bucuresti insa a gresit data.

„Categoric nu, nu se astepta nimeni. Stau sa ma intreb de unde sunt efectele. Este aceasta suspiciune majora de fraudare si o campanie dura cu multa ura, asta e efectul la populatie. Nu ma asteptam sa se intample asta in SUA. Daca s-ar fi intamplat asa ceva in Romania? Presupun ca depaseste 6 august”, a spus Marcel Ciolacu.

Ulterior, Ciolacu a mai spus ca „abuzul de putere” si refuzarea rezultatelor alegerilor reprezinta „o practica” pentru politicienii de dreapta, inclusiv din Romania.

Acesta a facut declaratiile in contextul protestelor de la Washington.

”Sunt ingrijorat de evenimentele din Washington. Democratia americana merita mai mult. Este timpul pentru responsabilitate. Asta se intampla atunci cand un om vrea toata puterea si divizeaza societatea. Abuzul de putere si refuzarea rezultatelor alegerilor a (au – n.red) devenit o practica pentru politicienii de dreapta, inclusiv din Romania. Sunt convins ca democratia americana va trece peste asta. Salut discursul serios si apelul la calm al presedintelui – ales Joe Biden”, a scris agramat Ciolacu pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: