Ivan+Haley = love. Un turist a fost filmat scrijelind numele iubitei sale pe zidul Colosseumului din Roma

life

Un barbat care a fost filmat in timp ce scrijelea numele sau si al logodnicei sale pe Colosseumul din Roma trebuie sa fie „identificat si sanctionat”, a cerut ministrul italian al culturii, potrivit CNN.

„Consider ca este foarte grav, nedemn si un semn de mare lipsa de politete ca un turist sa deterioreze unul dintre cele mai cunoscute locuri din lume, o mostenire (sit) istorica precum Colosseumul, pentru a sculpta numele logodnicei sale”, a scris ministrul Gennaro Sangiuliano pe Twitter.

„Sper ca oricine a comis acest act sa fie identificat si sanctionat conform legilor noastre”, a continuat el.

Tweet-ul ministrului a inclus o imagine neclara a tanarului turist, precum si un videoclip care parea sa-l arate folosind o cheie pentru a scrijeli literele pe un perete al amfiteatrului vechi de aproape 2.000 de ani.

Inscriptia era „Ivan+Haley 23”, potrivit agentiei de stiri italiene ANSA.

Presupusul incident a avut loc vineri, iar politia a fost alertata de videoclipuri aparute pe retelele de socializare.

Daca va fi gasit vinovat, barbatul ar putea risca o amenda de cel putin 15.000 de euro sau pana la cinci ani de inchisoare, a spus agentia de presa.

Un incident similar a avut loc in 2020, cand un turist irlandez a fost acuzat ca a vandalizat Colosseumul, dupa ce personalul de securitate l-a vazut sculptandu-si initialele in structura antica si l-a raportat politiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: