Izolarea lui Badalau: „Sa facem corp comun”. Planul prin care fortele anti-PSD sa se uneasca pentru ca Badalau sa nu mai prinda nicio functie nici in Giurgiu

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, le-a cerut sambata, printr-o scrisoare deschisa, liderilor celorlalte partide de centru-dreapta – Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR) si Dacian Ciolos (PLUS) – sa initieze prima alianta politica, in perspectiva alegerilor locale, la nivelul judetului Giurgiu, ”cu scopul de a invinge PSD in toate localitatile si la Consiliul Judetean, astfel incat Niculae Badalau sa nu mai obtina nicio functie de reprezentare publica”.

Initiativa acestuia vine in urma declaratiilor social-democratului Niculae Badalau referitoare la romanii plecati in strainatate.

”Din respect pentru milioanele de romani care muncesc in Uniunea Europeana pentru a oferi familiilor lor de acasa un trai mai bun, avem datoria de a-i sanctiona sever, nu doar la nivel declarativ, ci si prin actiunile noastre politice, pe cei care dovedesc un dispret profund fata de Diaspora romaneasca. Declaratiile incalificabile ale lui Niculae Badalau, presedinte PSD Giurgiu si vicepresedinte la nivel national al partidului, despre romancele plecate in strainatate, ne obliga sa facem corp comun pentru a trimite personaje de acest gen la lada de gunoi a istoriei. De aceea, propunerea PMP pentru liderii celorlalte partide de centru – dreapta este sa initiem prima noastra alianta politica, in perspectiva alegerilor locale, la nivelul judetului Giurgiu, cu scopul de a invinge PSD in toate localitatile si la Consiliul Judetean, astfel incat Niculae Badalau sa nu mai obtina nicio functie de reprezentare publica”, a transmis Tomac.

Potrivit acestuia, sunt situatii care obliga la renuntarea la calcule politice individuale.

”Exista situatii, cum este cea a derapajelor baronului rosu de Giurgiu, care ne obliga sa renuntam la calculele politice individuale si sa actionam unitar. Constituirea primei aliante intre partidele noastre in judetul Giurgiu pentru eliminarea din viata politica a lui Niculae Badalau reprezinta un gest de reparatie a onoarei romanilor cinstiti si harnici care muncesc in strainatate, cei mai importanti contributori la bugetul national, care au indraznit sa voteze pentru schimbarea in bine a Romaniei, spune Tomac in scrisoare trimisa liderilor celorlalte partide de centru-dreapta.

Presedintele PSD Giurgiu, Niculae Badalau, a facut vineri o declaratie defaimatoare la adresa romanilor din diaspora, afirmand ca in strainatate ar fi „700.000 de oameni (…) care au pasapoartele cu domiciliu”, restul fiind „fetele alea de le duc astia”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: