Jaf dintr-un camion cu complicitatea soferului in Bucuresti. Filmarea momentului, au fost furate 400 de articole vestimentare – Video

news

Mai multi indivizi din Bucuresti au fost prinsi la scurt timp dupa ce au furat dintr-un camion articole vestimentare in valoare de peste 50.000 de lei. Jaful a avut loc cu complicitatea soferului.

Camionul a oprit intr-o statie PECO, sub pretextul alimentarii, pentru a justifica astfel oprirea care apare pe GPS-ul montat pe masina, soferul urmarind de fapt sa permite hotilor sa intre in camion.

Momentul in care camionul intra in statia PECO, in spate se afla masina cu trei hoti.

Aici soferul opreste la una dintre pompe, hotii erau deja in interiorul camionului, pentru a lasa impresia ca alimenteaza.

Destinatia camionului era Complexul Comercial Park Lake de pe str. Liviu Rebreanu n. 2, sector 3.

Comunicatul Politiei:

La data de 8 august 2023, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 12 Politie au retinut patru barbati, cu varste cuprinse intre 23 si 31 de ani, fata de care sunt efectuate cercetari intr-un dosar penal de furt calificat.

In noaptea de 7/8 august 2023, in jurul orei 04.30, politisti din cadrul Sectiei 12 Politie, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, au prins in flagrant trei barbati, cu varste cuprinse intre 23 si 31 de ani, care ar fi sustras, dintr-un autocamion, mai multe articole de imbracaminte, ce erau destinate unui magazin din Sectorul 3.

Banuitii ar fi fost sprijiniti in activitatea infractionala de un al patrulea barbat, de 27 de ani, depistat si acesta la scurt timp de la comiterea faptei.

Cei patru barbati au fost imobilizati si condusi la audieri, iar din activitatile de urmarire penala efectuate s-a stabilit ca, in baza unei intelegeri prealabile, in noaptea de 7/8 august, in jurul orei 03.30, barbatul de 31 de ani, soferul autocamionului detinut de o societate comerciala cu profil de transport, dupa preluarea marfii dintr-un depozit situat in judetul Ilfov, s-ar fi intalnit pe traseul de deplasare cu ceilalti trei, imprejurare in care, intr-o statie de alimentare carburant, prin evitarea sigiliilor, barbatii de 23 si 27 de ani ar fi patruns in compartimentul in care se gaseau bunurile.

Astfel, in timp ce autocamionul se deplasa catre destinatie, cei doi ar fi desfacut mai multe colete cu marfa si ar fi sustras din interiorul acestora aproximativ 400 de obiecte vestimentare, bunuri pe care le-ar fi incarcat in saci.

Din cercetari, s-a mai stabilit ca, pe tot traseul pana la destinatie, autocamionul a fost insotit de un autoturism condus de barbatul de 24 de ani.

In momentul ajungerii in zona magazinului, soferul autocamionului ar fi oprit pe o strada, iar banuitii ar fi mutat sacii in autoturism, dupa care ar fi parasit zona.

Astfel, dupa ce s-a pus in miscare autoturismul in care se aflau banuitii de 23 si 24 de ani, precum si bunurile sustrase, acesta a fost blocat in trafic si oprit de politisti.

La controlul efectuat asupra masinii, au fost gasite bunurile sustrase de cei patru banuiti.

Prejudiciul in valoare de aproximativ 50.000 de lei, a fost recuperat integral si predat persoanei vatamate.

Totodata, in urma extinderii cercetarilor, s-a stabilit ca, in zilele de 27 iulie 2023 si 1 august 2023, barbatii de 23, 27 si 31 de ani ar fi sustras articole vestimentare in valoare de aproximativ 40.000 de lei, in timp ce acestea erau transportate de la acelasi depozit la diferite centre comerciale din Capitala.

In baza probatoriului administrat in cauza, cei patru barbati au fost retinuti, pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati magistratilor cu propunere legala.

Cercetarile sunt continuate de catre Sectia 12 Politie, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: