JAF incredibil pus la cale de Firea-PSD. Aparat medical in valoare de 4.000 euro este cumparat cu peste un MILION de euro

news

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, miercuri, ca pe o mare victorie, faptul ca in Consiliul General a fost votat un plan de investitii in valoare de 30 de milioane de euro pentru dotarea spitaleor. „La initiativa mea”, a precizat Firea. O specialista in aparatura medicala, Oana Gheorghiu, dezvaluie de fapt ce se ascunde in spatele acestei afaceri.

 Gheorghiu o acuza pe Firea si pe consilieri PSD ca au pus la cale un adevarat „jaf” din spitalele bucurestene. De exemplu, um aparat medical care costa numai 4.000 de euro va fi cumparat de primarie cu peste un milion de euro.

„Stiti ce se vota aici? Jaful din spitalele bucurestene. Azi, dna Firea si PSD au alocat milioane fara nicio justificare concreta, ci doar asa, pe o lista pregatita de ASSMB.

Pentru cunoscatori, stiti, de exemplu, la ce valoare este cotat in aceasta lista un Echipament Fortigate 100 D, ce va fi achizitionat de Spitalul Carol Davila (si necunoscatorii pot cauta pe net)? La 5.892.000 lei!!!!! Da, da cititi bine! Peste 1 milion de euro. Pe net veti gasi ca el costa in jur de 4000 EUR.

Poate presa de investigatii va cerceta atent ce se intampla cu milioanele date azi doar unor spitale… ca asa se dau banii, in functie de simpatie sau antipatie. Si in administratia noastra, asa dupa cum stim, simpatia costa!”, a scris Gheorghiu pe Facebook.

Tot pe Facebook, Gabriela Firea s-a laudat cu noile investitii in spitale, precizand ca au fost aprobate la „initiativa mea”. Ea nu a uitat sa injure opozitia pentru ca nu a fost de acord cu sumele alocate.

„Consilierii Generali au aprobat astazi primul punct pe ordinea de zi, proiect la initiativa mea, care vizeaza „modificari in bugetul propriu al Municipiului Bucuresti pe anul 2016, in vederea demararii programului de investitii necesare pentru dotarea unitatilor sanitare din subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, cu echipamente si aparatura medicala”. Au votat „pentru” 24 de consilieri PSD, 2 PMP si 4 ALDE. Nu au fost de acord cu proiectul 7 consilieri PNL, 13 de la USB si 1 de la PMP.

Este vorba despre dotarea si utilarea celor 19 spitale aflate in subordinea Consiliului General. A.S.S.M.B. a solicitat managerilor acestor spitale necesarul de dotari si aparatura, avem in acest moment un inventar al aparaturii necesare, astfel incat spitalele din Bucuresti sa arate la nivel european si sa ofere servicii de calitate pacientilor care ajung in aceste spitale. Este vorba printre altele, de cateva spitale care au si recunoastere nationala, ma refer la spitalul Foisor, spitalul de copii Gomoiu, spitalul Carol Davila, spitalele Coltea, Malaxa, Filantropia, Colentina si Victor Babes. Vreau sa subliniez faptul ca s-a realizat un calcul estimativ in ceea ce priveste realizarea acestui program pentru dotarea spitalelor din Capitala, sumele pentru aceste aparate au fost luate de pe SEAP, deci dintr-o sursa publica, transparenta. Este vorba despre 130 de milioane de lei, circa 30 milioane de euro. Subliniez ca va fi o licitatie transparenta, deschisa, electronica fara interventia nici unei persoane”, a scris Firea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: